pe cine si ce sa mai furam


va pregateam un articol despre cum am lucrat eu prima oara cu un regizor care a castigat un Oscar (Joachim Back pentru „The New Tenants„, in 2010), dar nu ma lasa astia cu politica lor sa ma ocup de arta. Pfuuu –uuu–xui.
*
deci, pe cine si ce mai furam? S-a cam terminat tot, tot ce era mai usor de furat, s-a rezolvat asta in guvernarile anterioare, inclusiv in ultima; cei ce au pus bazele acestui sistem au fost matusa Tamara si bunica Iliescu; acum nepotii lor cica scot tara din criza. Aaa … da. Cum bani de pensii si salarii pentru doctori si profi n-au, ma gandesc ca vor la guvernare doar ca sa mai roada un ciolan. Fie si mai mic. Hai, si un rest acolo; un mezelic. Sa mai suga si ei ceva.
*
dar ce? ce sa mai fie de furat?
*
De abia astept primele declaratii ale lui Ponta; ce-o sa-si mai dea in petec, ce-o sa se mai sparga ca un balon prea umflat; ce-o sa mai rad, ma bizui pe prostia lui. Si Crin! Crin o sa trebuiasca sa mearga la munca? Si somnicul de dimineata? Si cel de frumusete? Vai! Dar cum puteti sa-i faceti asa ceva lui Crin :), pe bune acuma :). El era bun in opozitie: se mai trezea din cand in cand ca dintr-un vis urat, mai boscorodea ceva incruntat si se culca la loc.  Eh, poate mai are putin timp de odihna, pana o sa fie presedinte.
*
Ah, si Androneasca, ce legi o sa mai dea! Din gradinita o sa poti merge direct la doctorat. N-o sa mai trebuiasca sa stii sa scrii si sa citesti ca sa mai ai o diploma. Ce, Elena Ceasusescu stia? Si uite cate titluri Honoris Cauza avea. Oricum, si asa … cat de bine scriu romanii, mhuahahaha! Nenorocitul ala care a pus camere de luat de vederi la bac! La beci cu el! In lanturi! Huo!
*

Logo of the Government of Romania

Logo of the Government of Romania (Photo credit: Wikipedia)

„Uraa” – urla Arabu’, acum doua ore in Antrefrig, agitand spasmodic telefonul prin aer, de atata bucurie neasteptata, dupa ce primise vestea buna; „a cazut guvernu’, se da drumu’ la graniteeee. De luni va aduc ce vrea muschiu’ vostru! La negru! La juma’ de pret. Ce vreti vooooi!”.
*
S-a dat drumul la furat. Pur si simplu. Moara trebuie sa produca faina. Marfa la negru tre’ sa intre in tara, spaga sa curga, impozitele sa NU se duca la stat. Ca sa NU fie bani de pensii. Hai sa dam vina pe FMI, pe olandezul care-l va inlocui pe Jeffrey Franks; (il cheama Erik de Vrijer, poza aici jos, in dreapta; zic sa ne pregatim de-acum textele si sa-i spunem cum nu mai cumparam noi lalele de la ei. Nuuu?). Hai sa-i falimentam pe TOTI cei ce mai faceau ceva – marfa la negru e intotdeauna sub pretul de producator din RO; sa-i distrugem deci pe aia de mai au o sera, un lan, o fabricuta ceva, da-i dreacu, de ce n-au invata sa fure, ce? era asa greu? – si dupa aia punem o bomba aici si plecam.
*
Trebuie sa fii chiar imbecil sa te bucuri ca esti tu acum la guvernare. Sa vrei sa vii la guvernare si sa faci tot la fel. Oligofren. Acum NU e momentul sa fii la guvernare – asa cum se intelege guvernarea la noi. NU-NU-NU. Intr-un fel, iar le-a tras-o Base’. Si el se bizuie pe prostia lor :).
*
Dar si concetatenii, concitadinii mei … vaaai, of, Doamne! Urat ne mai platim pacatele. Cat de cretini, distrusi pot fii …
*
Foamea pe care o au uselistii si neo-securistii, in gati, prin conturi, portofele si buzunare, combinata cu tembelizarea romanului din ultimele doua decenii … oh, ce-o sa mai iasa! Boc era doar un limitat, un tip fara imaginatie, cu vederi inguste, fare idei, fara solutii, constipat; antipatic si antipatizat; o sluga servila si loiala; astia sunt si curve. Astia sunt mamele si tatii situatiei de azi din Romania. Doar ca noi am uitat. Cred ca in Romania de abia acum INCEPE CRIZA CU ADEVARAT.

Lasă un comentariu