televiziunea e făcută ca să aibe proștii unde vorbi. pentru că automobile


e o certitudine mai nou, la fel ca existența aifoanelor sau a traficului infect sau a faptului că vine revelionul și ești stresat pe tema asta, că televiziunea e făcută de proști pentru proști. Pentru că automobile. Practic, toți oamenii cu care mai am ceva de vorbit își limitează zilnic timpul petrecut în fața televizorului sau își aleg cu cea mai mare grijă canalele TV. Nu afli absolut nimic uitîndu-te pe un canal de știri românesc, altceva decît ai putea afla de pe Facebook, Mediafax, Hotnews sau alte site-uri de pe internet. Nu-ți folosește la nimic. Ba dimpotrivă, doar te umpli de scîrbă, de dezgust, de nervi, de supărare; nu faci decît să-ți promiți iar și iar că mîine, cel tîrziu poimîine pleci din țara asta ca să nu te mai întorci niciodată. Ca după aceea să nu faci asta, bineînțeles, faza cu plecarea, și să te simți și mai prost cu tine pentru că uite, nu te-ai ținut de cuvînt.

*

televiziunea, presa, așa cum e făcută azi, e doar pentru proști, pentru retardați. Restul va trebui să ne adunăm într-un fel și să inventăm moduri de informare și comunicare doar pentru noi.

și probabil chiar așa va arăta viitorul. O societate segregată din nou. Unii, prea proști, alții prea deștepți. Pentru că automobile. Și pentru că nouă ne trebuie prea multe cuvinte să exprimăm ceea ce simțim în cazul ăsta.

Lasă un comentariu