femei agresate in trafic


ieri, printre alte stiri mai mult sau mai putin importante, printre latraturile infecte ale lui CVT, date si reluate cretinoid de toate posturile TV, printre alte comentarii foooaarte „avizate” legate de tot ce-a spus si a mai facut presedintele pe partie, s-a strecurat una care de fapt indica un fenomen ingrijorator, maladiv care se intinde incet dar sigur, ca un fel de cancer oribil in toata societatea romaneasca: o femeie – soferita – a fost agresata in trafic de catre un barbat – sofer –  in fata unor politisti si a unei echipe de filmare. Tipul, un mascul adevarat, exact asa cum isi inchipuie foarte multi barbati romani ca trebuie sa fie, s-a dat jos din masina lui, deranjat fireste de ce facuse doamna (cine dreacu ti-a pus volanu-n mana, moldoveanca blonda si proasta, fir-ai a dreacului sa fii tu, scursura … si alte complimente de gen), si a inceput sa loveasca masina acesteia cu picioarele pana i-a indoit portiera din stanga si i-a rupt oglinda. Femeia s-a incuiat in masina si a reusit sa fuga. NIMENI NU A INTERVENIT. Iti multumim Mircea Badea, pentru sfaturile mi-nu-na-te pe care ni le dai, uite, juma’ de populatie deja le urmeaza. Nu-mi ramane decat sa-ti doresc ca acelasi lucru sa i se intample pe rand: mamei, sorei si prietenei tale. Si sper din suflet ca nimeni sa nu reactioneze. Sa te astepte toti pe tine.
*
„Un raport ONU al agresiunilor la care sunt supuse româncele pe stradă plasează pe primul loc violenţa verbală. Aceasta este urmată de violenţă fizică (pipăielile „involuntare” din mijloacele de transport în comun) sau jaf şi viol. În România, 45% dintre femei au fost agresate verbal, 30% agresate fizic şi 7% agresate sexual, se specifică în raportul ONU. Agresorii nu ţin cont de vârstă, deoarece, potrivit, unor statistici ale Poliţiei Române, persoanele de sex feminin supuse diferitelor forme de agresiune au vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani. De cele de mai multe ori, cei din jur par să privească neputincioşi sau, dacă iau atitudine, aceasta se limitează la o simplă apostrofare, şi aceea neconvingătoare. În plus, cetăţenii nu iau atitudine în cazurile de violenţă asupra femeii în societate pentru că ştiu că, de cele de mai multe ori, victimele îşi retrag plângerile. … „Sunt foarte rare cazurile în care s-a ajuns la o acţionare în justiţie”, a precizat Christian Ciocan.” (citez dintr-un articol publicat in evz.ro in 2008!!!!!).
*
Cred ca cifrele din acest raport sunt optimiste. Cel mai probabil, aproape 90 % din femei au fost agresate macar verbal de catre barbati o data ce au iesit din „adapost” (si asta presupunand ca in „adapost” nu e niciun barbat dispus sa le agreseze).
*
Agresiunea la care sunt supusa pe strada (eu, si toate femeile de aici, indiferent de varsta, exact cum scrie in raport), e un cosmar care a inceput o data cu venirea mea in Bucuresti si bieninteles e in plina desfasurare. Ma intreb, totusi, ce e de facut?

31 de gânduri despre „femei agresate in trafic

    • EXACT. Vroiam sa intervina cetatenii (ca de aia sunt numiti cetateni si nu struti de exemplu) cu politia de fata. Daca politia se dovedeste in multe cazuri absolut ineficienta, aveti de gand sa stati sa va uitati cum unii ii omoara pe altii? Dar cand necazul, mai mare sau mai mic, va poposi in „ograda” voastra, daca cineva v-ar ataca pe voi sau pe cineva din familia voastra, ati mai gandi la fel de limitat? Si atunci ati prefera ca nimeni sa nu va ajute, ca nimeni sa nu intervina pentru voi, pentru ca, nu-i asa, Mircea Badea v-a spus sa asteptati sa intervina politia?

      • ok, atunci explica-mi te rog ce ar trebui sa fac eu, cetateanul, in clipa in care politia de la 5 pasi nu intervine? daca ma duc la baiatul ala care ii pocnea portierea soferitei si incerc sa „rationalizez ” cu el cel mult ma aleg si eu cu cateva picioare. daca ma duc si il dau cu capu de masina soferitei si inchei subiectul probabil ca ma aleg cu plangere penala pentru agresiune si atunci ajung eu la politie care probabil ca acum intervine. mda, frumoase aceste idei cu ajuta-ti aproapele, da nu prea se potrivesc cu tarisoara noastra, nu gasesti? daca fenomenul este atat de maladiv si se raspandeste cum zici tu, atunci nu mai bine soferitele achizitioneaza un sprey cu piper sau paralizant ca sa il aiba cu ele in caz ca „un mascul adevarat” se agata de ele, decat sa astepte cetateanul sa intervina? daca dau peste un cetatean tampit care are chef de probleme atunci da poate scapa, dar un om intreg la cap, indiferent daca se uita la Mircea Badea sau nu, isi vede de treaba lui in loc sa riste sa intre la spital sau la puscarie doar de dragul de a face pe eroul.

      • eu sa zic sa te tii cu mainile de volan, sa nu uiti in dreapta si in stanga – baga privirea-ntre pedale -, sa nu faci pe tine ca totusi e rusinica, si sa-l astepti pe Badea sa vina te salveze? Ce zici ? Nu-i un plan bun?

        P.S.: Citeste ultimul mea postare sa vezi ce fac altii din alte tari in cazuri similare. Desigur tu te tii de ce-am vorbit, mana pe volan, nu misti, nu respiri, iti ziceam sa citesti doar asa, ca si comparatie.

  1. Zoso 2 (: Mircea Badea e de 10 ori peste tine,In plus de asta tu nici nu ai inteles ce a vrut sa spuna el.Nustiu dupa ce postati asemena comentarii!

    • DOAR de 10 ori? :)))) Sireacul! Dupa atata chin si atata zarva? Si cinspe ani (sau cati or fi) „inchis” in televizor? Ce-i drept si mie mi se parea ca arsenalul lui e de-a dreptul rudimentar dar … nah, fie cum spui. Pai daca-i asa, in doua luni il mananc cu fulgi cu tot :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  2. E pentru prima data ca am vizitat acest blog (am auzit de el din emisiunea lui Mircea Badea) si desi as vrea sa fiu de acord cu ceea ce spuneti totusi practic, realistic, nu aveti dreptate. Ati scris de Vienna, Frankfurt, Paris, NY, dar nu v-ati pus intrebarea cum ar fi acest subiect vazut in acele parti ale lumii? Din pacate acesta e adevarul trist, foarte putini sint cei care ar interveni (mai degraba daca ar fi direct implicati, sotie, fica, ruda, etc) chiar mai mult, organele de stat le recomanda cetatenilor sa nu intervina sub nici o forma. In ceea ce priveste interventia unui cetatean in orice disputa, Mircea Badea a avut dreptate cel putin bazat pe practica tarilor din vest. E pacat de vorbele pe care le-ati aruncat banuiesc intr-un moment de suparare mamei, sorei si prietenei lui.

    In rest e tipic romanesc, in alte tari tipul ar fi fost arestat pe loc si asta in cel mai bun caz, in State ar fi fost ori electrocutat ori impuscat daca nu s-ar fi conformat ordinelor in citeva secunde.

  3. Nu putem sa scuzam sau sa motivam in permanenta gesturile noastre prin ceea ce am vazut sau am auzit noi in vest. De buna seama (sper ca asa este!), in SUA tipul ar fi fost impuscat daca nu se supunea ordinelor politiei. In Marea Britanie e posibil ca lumea sa nu intervina bazandu-se in schimb tot pe reactia politiei. Desi ma indoiesc foarte, foarte tare: am cunoscut destui englezi, toti sunt foarte combativi, unii de abia asteapta un prilej sa-si arate „muschii”. In plus, mai ales in aceste tari, femeia este intr-adevar respectata, beneficiaza in mod real de drepturi egale cu ale barbatului, legea o protejeaza, societatea o protejeaza, etc. Nu e cazul femeilor in Romania, care traiesc intr-o societate misogina, patriarhala, dominata de agresivitatea masculina. In plus, noi nu traim in vest. Nu traim niciunde altundeva decat in Romania. Iar aici, avem o situatia aparte, pana la urma creata tot de noi, de locuitorii acestei tari, de-a lungul ultimilor 20 de ani, prin pasivitatea, nepasarea si ignoranta noastra.

    In acest moment al existentei noastre, politia nu va interveni in prea multe conflicte. Daca n-o s-o facem noi, cetatenii, daca n-o sa-i fortam pe ei (ca si pe politicieni) sa schimbe ceva, sa-si faca treaba, nici n-o sa si-o faca. Politia n-a intervenit din cauza unor motive pe care le cunoastem cu totii: lipsa motivatiei financiare, legi si regulamente idioate, lipsa dotarilor (acelea care electrocuteaza), s.a.m.d. Cetatenii n-au intervenit pentru ca e si o doza de lasitate si comoditate acolo, plus misoginismul (ce cauta femeile la volan??), toate VALIDATE de la tribuna (mai nou) cea mai inalta din tara (ma rog, doar pentru unii), de la care vorbeste Mircea Badea. EL valideaza acest comportament de mahala, o face de ani de zile, si, desi nu ma mai uit demult la emisiunea lui, DAR daca o fac, de 2-3 ori pe an, de fiecare data aud ceva ce ma ingrozeste. O alta teorie cretina, nociva, primejdioasa pe care o imprastie, o propovaduieste, cu aere de guru preaslavit, in mijlocul celor care-l asculta.

    Nu, nu au fost vorbe la manie. Cei ca el, ca sa inteleaga ce fac, au nevoie de exemple pe propria piele. Cand sora lui va fi atacata la fel, exact la fel in trafic, si nimeni nu va reactiona, asa cum ne invata el, o sa se gandeasca de doua ori inainte de a mai spune asa prostii pe un post national de televiziune.

  4. Spuneati ca „Nu putem sa scuzam sau sa motivam in permanenta gesturile noastre prin ceea ce am vazut sau am auzit noi in vest”. Poate aveti dreptate, poate e mai bine sa continuam sa ne scuzam si sa motivam in permanenta gesturile noastre prin simplul fapt ca traim in Romania „Iar aici, avem o situatia aparte”. Realistic vorbind, chiar credeti ca interventia cetatenilor in astfel de conflicte ar schimba ceva in politie sau in lumea politica?

    E clar ca nu suferiti acest personaj dar din pacate acest lucru va influenteaza in mod negativ obiectivitatea cel putin in cazul de fata. Vorbind despre ideia in sine (a interveni sau nu intr-un conflict), nu incerc sa ajung la o concluzie punind in balanta experienta individuala a unuia sau altuia ci mai degraba am vrut sa spun ca aceasta ideie este sustinuta in general de organele competente in tarile din vest (si banuiesc ca au motive bine intemeiate).

    V-as sugera sa incercati sa fiti obiectiva, unii ar putea sa ajunga la concluzia ca aveti lucruri comune cu MB, lucruri de care nu ati fi mindra. Idiferent care e subiectul propriu zis, ideile de tip „sint la mine acasa si fac ce vreu eu sau dupa bunul meu plac” m-as astepta sa le aud de la MB si nu venind de la cineva care este de acord ca doar pentru ca cineva (o femeie) prin indiferent ce concurs de imprejurari ajunge in casa altuia (un barbat) nu inseamna ca e la cheremul celuia a cui e casa (stiu, acolo era vorba de blogul personal).

    Sa doresti raul unor persoane (femei) doar pentru a dovedi cuiva ca a gresit? Daca ar fi spus asta un barbat, bazat pe ce-i in capul unora hai ca as mai fi inteles (dar n-as fi fost de acord), dar sa aud asta din partea dvs? Cine stie, poate miine poimiine se gaseste vre-un timpit sa va indeplineasca dorintele. Scrieti frumos de femei, de situatia lor in zilele noastre, de mentalitatea invechita a societatii fata de ele, pe buna dreptate le luati apararea dar asta pina la un punct, caci nimic nu e mai presus de interesele personale. Daca e sa-i demonstrati cuiva ca nu are dreptate atunci nu numai ca acceptati violenta in societate impotriva femeilor, ba chiar o si incurajati.

    Sa ai pareri diferite (sa intervii sau nu intr-un conflict) e ceva normal dar ca sa incurajezi violenta impotriva femeilor si asta indiferent de motiv si in acelasi timp sa le sustii, asta chiar nu pot sa inteleg. Cind e vorba de violenta, in special violenta impotriva femeilor nu merge cu jumatati de masura (acum imi convine, acuma nu). E oare asa de greu de inteles? Sau poate fiecare intelege ce-i place, cum il place si cind ii place, ca doar asa-i in Romania. Vreti sa schimbati viziunea societatii fata de femeie? Incepeti cu dvs.

    Scuze, nu am vrut nici sa va dau lectii si nici „sa va injur in casa dvs”. De fapt nu-i nevoie sa-o publicati, e de ajuns daca incercati sa intelegeti ce am scris.

  5. Este foarte interesant cum doar femeile lui MB sunt in pericol, cum doar de ele trebuie sa ne ingrijim si cum nimeni, absolut niciunul dintre voi, cei ce-i tineti partea acestui prezentator TV, n-a avut un gand macar pentru femeia care a fost intr-adevar agresata rau, foarte rau in trafic si de la care a pornit toata aceasta discutie. Femeile lui MB trebuie aparate, restul sa se incuie in masina si astepte ca nebunului care e in plina criza sa i se ia pata de pe ochi?

    Eu cred ca, de exemplu, trebuie sa-l oprim pe MB … sa-l impiedicam sa mai imprastie prin pixelii televizorului scenarii de mahala, teorii de marginea orasului, misoginism si ura pura, canalizata si intreptata deobicei acolo unde ii indica seful.

    Da, cred ca trebuie sa gasim solutii pentru situatia de aici si sa nu ne comportam in permanenta de parca am trai in alta parte: avem figuri de Paris dar de fapt calcam prin baltoace in mahalaua in care traieste MB si pe care ne-o promite seara de seara la TV.

    Da, cred ca din momentul in care noi, oamenii ne vom schimba se va schimba totul in jurul nostru: politie, institutii ale statului, politica, etc. TOT. Pentru ca toate cele enumerate … sunt „facute” din oameni.

      • Aveti dreptate. Si asa si fac, cu rare, foarte rare exceptii. Pe de alta parte l-am putea opri si de tot, sa stiti, cum am mai spus pe aici, ar fi mai bine pentru toata Romania.

  6. Intelegeti doar ce vreti si trageti concluzii eronate care nu au la baza continutul celor scrise de mine ci faptul ca-l urmaresc pe MB. Am mai spus, in cazul violentei impotriva femeilor nu merge cu jumatati de masura indiferent ca-i vorba de sora lui MB, de dvs, de acea doaman sau oricine altcineva. De acord? Si daca da, va mentineti acea „dorinta” sau v-ati razgindit?

    Eu cred ca MB nu trebuie oprit la fel cum nu trebuie sa fiti oprita nici dvs si nici „cel mai mare dusman” al meu. Daca nu, care ar fi pasul urmator? Sa-i eliminam si pe cei care-l adora pe MB (si nu, eu nu fac parte din aceasta categorie), sau pe fanii dvs sau cei ai dusmanul meu? Si vom ajunge din nou ca pe vremuri, 99%?

    Sa-l opriti nu, caci poate miine, poimiine o sa aveti si puterea sa o faceti si iar se ajunge la dictatura. Sa-l demascati, da. Faceti-o pe toate caile legale posibile. Vreti sa gasiti solutii specifice situatiei „de aici”? Foarte bine, doar sa fiti sigur ca solutia coexista cu principiile democratiei. Oriunde veti gasi cite un MB si un anti MB iar daca unul din ei dispare e pentru ca dispare interesul pentru el si nu pentru ca s-a dat un decret.

    • ZAU … ma plictisesc discutiile astea despre dictatura in Romania. Sa nu-l oprim pe X, ce daca trage vanturi la teveu, ce daca spala pe creier partea mai slaba din populatie, doar noi avem libertatea de expresieeee, de alegereee, sa ne spunem toti parereaaaa (si Hitler si-a spus-o, chiar foarte hotarat). A opri pe cineva sa se exprime e dictatuuuuraaa! (de selectie, de autocenzura si de criterii de valoare a uitat toata lumea.) Haida-de! NU CRED. Sunt doar concepte folosite intentionat gresit, sperietori vechi care nu mai impresioneaza pe nimeni. Nu cred ca avem nevoie de nush ce analize demne de Oxford si Harvard ca sa facem ceea ce bunul simt te indeamna sa faci de cum deschizi televizorul si-ti pica ochii din pura intamplare pe asa ceva: acel om (si nu DOAR el), care nu face altceva decat sa predice mahalagismul si bunul plac al stapanului, sa-l predea ca pe o lectie veritabila de viata, TREBUIE oprit. Tocmai pentru ca Romania are o societate neformata si in plin declin al oricarui sistem valid de valori.

      Las’ ca avem acu’ dictatura prostului gust, a mahalalei infecte, a lasitatii si pupincurismului, promovata de MB alaturi de toata “elita” din care face parte: CVT, Becali, Vanghelie, Dan Diaconescu, Simona Sensual, Bianca lu’ Bote, Ciutacu (redactor sef nu alta, sa te prapadesti de ras), Nasu, fostul dizident Dinescu – actual fan si cititor inrait al poeziilor lui Vantu, dupa cum singur a declarat – Hurezeanu (caruia i s-au sters din memorie vremurile de alta data cand era un baiat ce promitea), CTP si altii si altii ca ei. De dictatura asta nu se plange nimeni, e foarte placuta la gust se pare 🙂 )))). Va las in compania acestor oameni de “exceptie” si a lumii pe care ne-o ofera pe tava. Eu nu fac parte din ea, n-am sa fac niciodata si sunt mandra si fericita ca e asa.

      • Un singur lucru inca nu mi-e clar si anume atitudinea dvs fata de femei in general. Repet intrebarea, v-ati razgindit sau va mentineti dorinta ca sora/prietena/mama/bunica/etc lui MB sa fie atacate in trafic? Un simplu da sau nu ar fi de ajuns dar bineinteles puteti face ca de obicei, sa scrieti citeva paragrafe si in final sa ocoliti subiectul.

  7. Dar draga domnule, oi fi scris io prea subtil pentru dumneavoastra. Si desi nu cred ca am de ce sa va dau explicatii … ca sa nu mai fiti asa nelinistit si sa-mi umpleti blogul cu lungi teorii rastalmacite si trunchiate o sa va mai spun o data. Eu cred ca e la mintea cocosului exemplul pe care l-am dat si suficient de clar ca sa nu aibe nevoie de explicatii: Badea ne predica seara de seara reguli de mahala dar in vecii vecilor el n-ar trai in ea. IN TOT CE FACE SI CE SPUNE FOLOSESTE DUBLA MASURA. Asa ca … DA, le doresc sa fie atacate (exact in acelasi fel ca femeia de la care a pornit discutia, atat si nimic mai mult) si nu numai atat, caci nu atacul asupra lor ma intereseaza in fond. Ii doresc de fapt lui Mircea Badea (si familiei lui caci altfel deh, nu intelege) sa inceapa de fapt SA TRAIASCA in lumea pe care o propovaduieste in fiecare seara la televizor (aia: „traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul”.). Iar in aceasta lume printre altele, oamenii n-o sa reactioneze cand vreun dement o sa-i burduseasca masina prietenei cu niste pumni si picioare zdravene, in oras n-o sa mai poata iesi deoarece indivizi turbulenti si nesanctionati de nimeni o sa il agreseze verbal, sau cine stie, fizic; pe oricine va contrazice ii va raspunde cu toate invectivele pe care le debiteaza si el in astfel de ocazii seara de seara: prostule, tampitule, diliule, un neuron, imbecilule, s.a.m.d.

    Ii doresc sa traiasca in lumea lui, dooooar ATAT si nimic mai mult si in lumea lui totul sa se intample NUMAI si NUMAI dupa regulile pe care ni le toarna el pe gat. Ii doresc sa i se raspunde mereu si mereu pana o sa-i iasa pe nas cu aceeasi masura. Cu MASURA lui. Si sa vina dupa aia sa ne impartaseasca impresiile :)))))))

    SI BINEINTELES, doresc ca noi ceilalti, sa NU traim in lumea lui ci intr-o lume normala, care are legaturi, reguli si o conduita sociala mai elevata, mai apropiata de civilizatie, de occident.

    E suficient de clar? Pentru ca marturisesc ca alt raspuns n-o sa va mai dau intrucat subiectul Badea a inceput sa ma plictiseasca teribil. E un clovn trist, cum spunea nu stiu cine, caruia inca nu i-a spus stapanul sa poarte un gogosar rosu pe post de nas. Nu merita atentie, trebuie doar oprit.

    • a inteles el foarte bine, de ce-ti mai bati capul cu el? Il bagi prea mult in seama si uite ce-si permte sa te ia la intrebari. Barbatii romani sunt in genere cam prosti, foarte fricosi si foarte lasi, nu stiu cum sa se poarte cu femeile, sunt neiesiti dintre fustele mamei nici la 40 de ani, eu m-am maritat cu un strain sijur ca daca nu l-as fi intalnit nu m-as fi maritat in veci cu un roman. Mai bine singura decat langa figurinele astea de platinilina care s ecred barbati pe la noi. Laura, pleaca din tara! O sa gasesti alta lume, unde niciodata nu se ajunge la discutii din astea decat in cazul in care ai nimerit intr-un ghetou intre vanzatori de droguri, negri si jamaicani ratati! Iti irosesti energia sa inveti o baltoaca sa fie lac de munte, mare sau ocean! N-o sa reusesti niciodata.

    • Da, e suficient de clar, merci. Doar o precizare, subiectul MB nu ma intereseaza, am insistat pentru ca ma interesa opinia dvs despre subiectul femeilor agresate.

      • Nimic din comentariile dumneavoastra nu arata ca v-ar fi interesat vreun moment subiectul femeilor agresate in trafic ci dimpotriva, se deduce ca sunteti oripilat de faptul ca cineva a indraznit sa-l „atace” pe MB cu propriile arme.

      • Repet, am insistat pt ca ma interesa parerea dvs. Faceti decizii bazate pe ceea ce credeti ca am scris si nu ceea ce am scris.

        Din pacate nu va deosebiti prea mult de adeptii lui MB care numai ca nu m-au linsat pt ca am avut curajul sa-l critic pe idolul lor (si ca sa poti sa-l critici trebuie sa-i urmaresti emisiunea). Ati scris multe despre el dar v-am contrazis eu cu altceva decit cu acea ideie? In sfirsit, scuze ca v-am umput blogul cu povestile mele.

  8. asa, asa. Sa i se intample lui la fel sa vedem daca mai face pe profesoru dupa aia la tv. Laura nu stiu de ce iti pierzi vremea cu toti pretenarii astia a lu badea, nu vezi cata minte au? Cum sa inteleaga ei ce ai scris tu? pune-ti intrebarea asta? Au cum? N-au.

  9. meei blogaras meei, mai scoate ti gandurile alea din cap la aerisit ca au prins mucigai meei, si o sa ti se inece toti neuronii care ti au mai ramas in mazga de aia cenusie albastra

  10. mdah, observ ca e greu sa primesc un raspuns la obiect la intrebarea mea, in schimb primesc glumite gratuite cu facutu pe mine si mircea badea si sa citesc mai sus, eu ti-am pus o intrebare nu ma intereseaza ce scrie mai sus despre alte tari ca eu nu sunt in alte tari ci sunt in romania care nu se compara cu nici o alta tara din nefericire. si tinand cont ca eu nu sunt soferita si nici macar sofer, si indiferent cat as dezaproba orice fel de agresiune in trafic sau oriunde altundeva, nu mi-as pune pielea la bataie ca sa il scap pe altul, in timp ce pe politisti ii doare in cot.. ca de altfel nici nu stiu de ce ar trebui sa ii doara din moment ce le-a fost taiata leafa, ca de altfel tuturor. adica sa ma pun in locul unui politist, ok imi risc viata ca sa mentin ”ordinea si pacea” in societate, dar ba, sa o fac si pe gratis acum?

    • :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

      prost mai esti invatat! Crezi ca daca vii si dai din picioare pe aici, la mine pe blog: „zi-mi, zi-mi, zi-mi tu ce sa fac, ca iooo nu stiu, ca m-au spalat pe creieras MB si altii mai buni ca el” … eu chiar o sa ma execut imediat si o sa fac ce imi poruncesti?

      Ar trebui sa ai un comentariu coerent si pertinent ca sa fac asta. A, si scris corect in Romaneste.

      Asa ca … in schimb … iti doresc si tie, cum i-am dorit lui Mircea Badea, ca nimeni sa nu-si puna „pielea la bataie” pentru tine si familia ta de veti fi vreodata la necaz. Sa vezi si tu cum e. NI-MENI. Daca te cotonogeste vreunu’ vreodata pe strada restul sa stea si sa se uite cum ti-o iei, eventual sa rada pe seama ta si sa-ti faca poze cu aifoanele :); daca ai nevoie de vreun coltuc de paine sa nu primesti, de o transfuzie … de orice; de un strop de sare. Sa-ti fie lumea in care traiesti exact, dar EXACT asa cum o descrii tu: nimeni sa nu faca nimic pentru tine decat daca platesti din greu, bani adevarati …

      Nu mai comenta pe aici ca te faci de ras. Si nici eu n-o sa mai accept astfel de comentarii cu nivel de pestera.

  11. Foarte bine atunci, regret ca am pus problema in felul acesta grobian pe blogul tau. Pornisem de la ideea ca, fiind pe un blog, pot sa pun o intrebare, cred eu, pertinenta si sa primesc inapoi un raspuns la fel de pertinent. In schimb am primit inapoi doar glume si, de ce nu, si cateva insulte, avand in vedere faptul ca te-ai legat de familia mea, lucru pe care l-as fi putut face si eu la randul meu, dar nu am indraznit, purtand discutia, sau mai bine zis, monologul pe un ton civilizat. N-am sa mai postez nimic altceva daca nu mai accepti posturile mele pe blogul tau. Si dupa, cum vezi nu am nici o problema cu limba romana, nici cu aifoanele sau orice altceva. Mi-a parut bine.

    • Din pacate mie nu mi-a parut la fel de bine.

      Vroiai un sfat zici? Ia atitudine, ca asa o sa-ti schimbi viata de larva, nu sta ca o leguma cum te invata toti netotii gen MB. Aia capata bani buuuni, pe care tu n-o sa-i vezi ever, ca sa-ti bage idioteniile astea in cap.

      Nah, iaca si sfatu’. De parca nu se deducea din cele enspe mii de postari.

  12. Ce e de facut? Fa cumva sa te muti din tara intr-una mai civilizata unde exista legi care protejeaza femeia. Lucrurile nu se vor schimba prea curand in Romania. Nu poti schimba ceva ce a fost propagat inca de generatii si generatii. Romania e o tara a misoginilor, unde femeia e pe ultimul loc in societate. Sa te astepti de la un barbat roman sa respecte femeile este imposibil. Nici nu inteleg de unde atita ura a lor fata de femei. Ce le-au facut lor femeile? Le e rau? Sa se duca in tarile unde feminismul e in floare si atunci sa vada cum e. Ei se mai simt cocosi si datorita faptului ca in Romania nu exista nici o lege care sa protejeze femeia, si daca exista, evident ca nu este functionabila. Adevarul e ca nimanui nu ii pasa de femei in Romania. Avem nevoie de feminism mai mult ca niciodata.

    • sincer, as pleca. Dar, dupa cum stiti, e un pic mai complicat pana aranjezi asa o miscare importanta. Sau as putea face un curs de schimbat de pampersi si atunci, totul s-ar rezolva mai rapid …

      • Merita efortul, totusi. Multe femei tinere si-au luat viata de la zero cu schimbatul pampersilor. Cunosc personal cateva. La mine a fost mai simplu deoarece aveam deja rude stabilite aici, si mi-a fost mai usor. Dar prietenele mele care au plecat cu au-pair nu au regretat niciun moment decizia lor. A fost un efort, dar acum sunt bine mersi stabilite si maritate/logodite cu barbati care chiar le respecta si le apreciaza, ca sa nu mai zic care arata mult mai bine de asemenea. Au si joburi bune acum, si traiesc comod. Niciodata nu e tarziu sa incepi de la capat.

        Apropo, nu e nevoie sa mi te referi cu Dvs. 😀 Cel mai probabil suntem de varste apropiate. Stiu ca ma respecti, si eu te respect and ador blogurile tale. 🙂 Dar daca nu te simti comod sa ma tutiesti, atunci e okay. Sper ca nu sunt prea nepoliticoasa vorbind atit de personal.

  13. Perfect. 🙂 Si deci, da. Si eu am problema asta ca si tine. Cand eram in tara, de fiecare data cand trebuia sa ies din casa, eram stresata si incordata non-stop. Aveam garda sus mereu. Cum am parasit tara, toate problemele acestea au disparut. Alta viata. De fiecare data cand ma intorc in tara pentru a-mi vizita familia, stresul si dezgustul reincepe. Stau ca pe ace non-stop, nu cumva sa-mi apara vreo gorila (barbat macho) din senin care sa se ia de mine fie verbal sau fizic, deoarece are niste pete pe creier, pentru ca mi s-a intimplat de multe ori. Sau sa fiu hartuita sexual, iar apoi agresata verbal pentru faptul ca ii ignor, sau ca ii resping. Ba chiar am avut cativa care efectiv m-au agresat si fizic pentru faptul ca le-am zis sa dispara, sau ca i-am ignorat. E de speriat.

Lasă un comentariu