Recomandare: Jose Eduardo Agualusa


Jose Eduardo Agualusa

Un scriitor de care n-am auzit pana nu l-am citit. Am luat cartea pur şi simplu  de pe un raft obscur, din Carrefour (da, ştiu cum suna); din intuiţie şi pentru ca mi-a plăcut titlul.  O descoperire înviorătoare, revigorantă, cu parfum inedit şi primar … as zice ca … la fel ca şi Arriaga e plin de pasiune, de viata şi moarte.

Si mai e şi rodul culturii a 3 continente!

„José Eduardo Agualusa [Alves da Cunha], born 1960 in Huambo, Angola, spends most of his time in Portugal, Angola and Brazil, working as a writer and journalist.”

In romana veţi găsi tradus: „Vânzătorul de trecuturi” … .

Lectura plăcută!

*

Nu reuşesc sa-i copiez poza aici dar mai încerc! Arata într-un fel … 🙂 🙂 mmm mmm mmm!

Reclame

4 gânduri despre „Recomandare: Jose Eduardo Agualusa

 1. Mulţumesc again pentru recomandare.
  Eu tocmai am descoperit o Biblie din 1919 tipărită la New York în limba română de atunci, în stare foarte bună, plus alte multe cărţi vechi într-un garaj, pe unele le citisem în copilărie şi adolescenţă (În umbra omului, Poveşti Nemuritoare – un volum, Fraţii Jderi, Marile Speranţe, Cruciadă în Europa, Ziua cea mai lungă a Japoniei, ş.a.) altele noi pentru mine: Cartea Nunţii – G. Călinescu, Stalky & Co. – R. Kipling, Conjuraţii – Al. Dumas, Irving Stone – Agonie şi extaz, ş.a.
  Era şi o colecţie de Pif şi de Rahan dar pe care le-a luat altcineva.
  Aşa că eu unul am ce savura, o porţie bună de materiale încărcate de istorie, timp şi dispoziţie să fie, facând abstracţie de computador.
  Din alt punct de vedere, îmi aduc aminte de piesa Opera de trei parale, scena cand Mackie Şiş le spune locotenenţilor săi într-ale furatului şi cerşitului organizat : e Lamentabil! la care ei, neştiind cuvântul, îl iau ca atare şi îl repetă sus şi tare: Ura! Lamentabil! Ura!
  Aşa şi eu, până mai ieri, eram un nu-te-cunosc, zero feelings, ciudesnîi, acum sunt cineva – un luzăr, am un statut, pot să mă sui pe o piatră mai mare şi să cer să discut deschis, pentru că am avut ceva, nu îl mai am dar cândva îl aveam. (sau, poate, pentru că amintirea mea încă mai are o valoare pentru cineva)

 2. Daca mai continui sa comentezi obsesiv compulsiv la TOATE postările mele … în general pe lângă subiect; tastând TOATE propoziţiile care ţi se formulează în cap; o sa încep sa le şterg şi o sa-ţi mai ofer un statut. Acela de spam.

  Acesta e blogul meu personal; nu urmăresc audienta sau sa atrag publicitate … ergo, nu am nevoie de acest tip de comentarii.

 3. da-mi voie sa rad la schimbul de replici. dar sa nu ma cenzurezi. nu de alta dar iti dau dreptate, desi stiu ca n-ai nevoie.
  ce inseamna mmm mmm mmm? al treilea motiv dupa intuitie si titlu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s