testul de paternitate


după ce a negat că are un copil cu Vica și aceasta a trebuit să-l dea în judecată ca să pună numele tatălui în certificatul de naștere, și bineînețeles a cîștigat pe baza analizelor ADN, Pițurcă s-a răzgîndit. Văzînd cît are de plătit pensie alimentară s-a hotărît să-l ia acasă. Acasă o să-i dea nevastă-sa de mîncare mai puțin, că doar nu e copilul ei și s-o fi săturat de amantlîcurile lu’ bărba-su, o să-i dea cămăruța de sub scară ca-n Harry Potter, o să-l mai pună să și deretice prin casă, să le aducă cafeaua, să le facă pantofii și uite așa o să scape și Pițurcă mai ieftin. Și le mai dă și un semnal celorlalte amante cu rang mai mic, care n-au ieșit încă prin presă să-și spună poveștile, să facă bine să nu iasă și ele cu copii lor la rampă. Că dacă ies, uite ce au de pătimit.

Nenea ăsta este antrenorul echipei naționale de fotbal a ROMÂNIEI? Cartoforul ăsta dovedit și netalentat, afemeiatul ăsta care credea că toată viața o să scape cu fața curată, omul ăsta cu minte mică, îngustă, meschină și mucegăită? Zgîrciobul ăsta? Nenea ăsta ne reprezintă pe noi în lume într-un domeniu cu atît de multă vizibilitate? Cu rezultate atît de proaste?
*
Problema copiilor care nu-și cunosc tatăl sau care al căror tată nu vrea să-i recunoască și să-i vadă este larg răspîndită în România. Este de fapt un fenomen de care nu vorbește nimeni. La un moment dat am colaborat cu TVR-ul și mai apoi cu o firmă privată care producea emisiuni pentru TVR. Una din primele mele sarcini a fost trierea scrisorilor venite pe adresa unor emisiuni: cîțiva saci pe săptămîna. Prima triere era chiar asta: împărțeam scrisorile în două: copii care-și căutau tatăl și celelalte. În cîteva luni am citit sau răsfoit mii de scrisori de genul acesta. Ele aveau cam același scenariu: în general bărbatul trecuse prin locul cutare, avusese o relație cu o femeie și, după ce primise vestea cea mare: „sînt însărcinată”, plecase. Uneori plecase în capătul celălalt al țării, alteori doar la cîțiva kilometri distanță. Cele mai multe dintre mame n-au știu, n-au putut sau le-a fost rușine să se ducă în instanță și să ceară prin intermediul legii tatălui să-și recunoască copilul. Așa că au rămas fără tată, cu o linie în locul numelui tatălui pe certificatul de naștere. (Așa cum și-a dorit și Piți pentru copilul lui: să scrie în certificatul de naștere: „fiul natural al …”, deci nu fiul lui, și asta pe vremea cînd Vica nu căzuse în dizgrație.) Am găsit și cîteva mame care și-au părăsit copiii în tot noianul acela de scrisori, dar numărul lor era incomparabil mai mic față de cel al taților.

E ușor să spunem că asta se întîmplă mai ales la țară. Sau că lumea de la țară e indubitabil mai proastă ca cea de la oraș. Că între cei cu facultate și cu carte nu se întîmplă așa ceva. Ba se întîmplă aproape la fel de des și în lumea „bună”. Iresponsabilitatea e egal răspîndită mai ales că, opinia publică nu sancționează în continuare la noi părintele iresponsabil ci mai degrabă mama care a ales să păstreze copilul. Mama e de vină pentru că a rămas însărcinată. E chiar catalogată o curvă, în cele mai multe cazuri. Cît timp se tăvălise prin așternuturi fără să rămînă însărcinată nu era așa curvă. Acum, că o să aibe un copil, e. Asta în era în care bărbații și femeile se laudă cu relațiile lor libere și neîngrădite de vreun act la primărie. Ce, o hîrtie o să sporească dragostea dintre noi? Sigur nu, dar în cazuri din astea de iresponsabilitate crasă mai protejează copii cît de cît. Nu pot să mă mîndresc cu Vica și cu relația ei adulterină de atîția ani, alimentată generos de sume mari de bani. Dar copilul lor nu are nicio vină. Mi se face greață de Pițurcă, îmi vine să vomit cînd văd că-l tîrguiește ca un sac pe cartofi: pînă acum nu era al lui, acum vrea să-l ia acasă că așa e mai ieftin. Și-mi vine să vomit puțin și pe morala opiniei publice din România care se mai hlizește nițel și la așa ceva.
*
Testul de paternitate și maternitate este despre noi, nu despre copil. Dacă ai nevoie de o hotărîre judecătorească ca să afli că ești tată sau mamă – după caz – asta după ce te-ai zbenguit vesel ani de zile prin diverse așternuturi și te-ai lăudat permanent cu asta, ești un idiot amice. Nicio instanță din lume n-ar trebui să-ți mai lase niciun copil la tine acasă.
*
În cazul lui Pițurcă, dacă mai era nevoie, testul de paternitate pe care-l dă din nou acum arată ce om de două parale este antrenorul echipei naționale de fotbal a ROMÂNIEI.

Reclame

4 gânduri despre „testul de paternitate

    • tema principala e iresponsabilitatea parintilor care-i afecteaza pe copii. Nu stiu de ce-a facut Vica un copil dar Piturca il tirguie ca pe-o fleica in piata Obor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s