miercuri


dintre tinerii scriitori de presă online, cea mai bună este de departe Tia Șerbănescu. Ea reușește să comprime cu eleganță și mult șarm în pilulele ei (Bref) hazul nervos al acestei epoci, schimonoselile de mahala ale unora, șmenurile politice ale altora, zvîrcolirile în praful cotidian al unor vedete de plasmă, lăsîndu-mi întotdeauna același sentiment ionescian: dacă nu ne salvează din nenorocire, rîsul măcar ne face pieirea mai ușoară.
*
mi s-a pomis o brățară și acum mă gîndesc numai la ea. Și mă mai gîndesc că, dacă n-ai găsit-o în culoarea potrivită o să trebuiască să-mi schimb aproape toată garderoba. Darurile pot fi adevărate tsunami-uri vestimentare. Chiar și pentru fete ca mine care cetesc mult. Cetitul nu face rău la estrogen. Ba din contră, cînd o citesc pe Jane Austen, (mai ales în engleză), cantitatea mea de estrogen crește destul de mult. Și chiar și părul îmi stă mai bine după.
*
Un domn a făcut o plîngere împotriva unor pomi de la mine din cartier, drept pentru care, alți domni înarmați cu niște drujbe au venit să-i pună la punct. Pe cei din grădini și părculețe nu pe cei de pe marginea drumului. Ca să nu cadă în capul gîzelor și a cîinilor vagabonzi că mașini nu-s parcate în grădini, nici copii n-aleargă pe acolo. Eu m-am dus și i-am speriat cu un telefon și cu întrebările pe care ar trebui să le învățăm toți pe de rost: unde vă e autorizația? Cine sînteți? Aveți o legitimație, ceva? Așa că pomii au scăpat doar jumuliți complet (asta se numește toaletare 1/3 din coronament și tăiere aproximativ 1 m din crengile care atîrnă deasupra carosabilului), dar netăiați. Am dat ce-i drept și vreo 5 telefoane, primărie, garda de mediu, maimultverde, etc, și le-am trimis vreo 20 de poze cu mutilatorii de verdeață și cu ce-am reușit să pozez din autorizația lor pe care scria altceva, NU ce au făcut ei.

M-am întors după 45 de minute să fotografiez pomii jumuliți. Drujbarii plecaseră, rămăseseră niște angajați care strîngeau crengile de pe jos și le aruncau în tocător. Cînd m-au văzut că fotografiez din nou i-a apucat cu „aoleo, face poze iar, ce ne facem„?

Chiar așa? Ce ne facem? ce ne facem cu prostia națională?
*
Năstase nu mai e profesor la facultatea de drept. Întreb și eu: cine o să-i învețe de acum pe studenți cum să plagieze sute de pagini cuvînt cu cuvînt și, drept răsplată să ajungă prim-miniștri după aceea? Ha?
*
Pițurcă e încă antrenorul echipei naționale de fotbal. Un infractor condamnat, un cartofor dovedit, un tată care nu și-a recunoscut de bunăvoie copilul – bărbatul ăsta avea discernămîntul necesar să conducă echipa națională? (Ca să nu mai vorbim de demnitate, onestitate, anvergură personală …). Așa credeți voi? ăsta-i cel mai bun dintre voi? Așa au crezut cei ce l-au numit de două ori în postul acela … așa cred. Putea el să facă strategii de joc, să gîndească cîteva mutări înainte? Să cîștige pe bune vreun meci? Păi, lăsînd deoparte moralitatea de doi bani și iresponsabilitatea paternală, încercarea lui de a fura într-un casino împînzit de camere de luat vederi și de oameni care numai asta făceau: se uitau după trișori și hoți, e demnă de mintea unui copil de 10 ani care a văzut de prea multe ori trilogia Ocean’s Eleven, Twelve, etc, și crede că hoții sînt atît de deștepți, fermecători și frumoși (ca Brad Pitt și George Clooney) încît merită să încerci să fii ca ei. Adică fix visele unui puști cordit, fără prea multă minte-n cap și fără prea multe speranțe că din atîta cîtă este, se va face vreodată mai multă.
*
Becali și-ar putea ispăși pedeapsa la domiciliu. Păi da. Asta are o oarecare logică. La cum e construită și pe locuri cum arată, la traficul sugrumat care-i ține pe cei ce locuiesc acolo mai degrabă „înăuntru”, decît îi lasă să iasă afară, Pipera chiar arată și se comportă ca o închisoare. O închisoare scumpă, poluată și foarte inconfortabilă.
*
ah, și varanul! Dacă nu se mai întoarce, nu-i schimbăm numele de alint în șobolanul?
*
oare o să mai apuc în viața asta să văd și să aud altceva decît despre infractori, barbugii, trișori, afemeiați, amantîcuri, mediocritate, grobianism, prostie? Mă rog, în afara gardului strîmt de amici, cărți, filme și muzică cu care m-am împrejmuit?

*

citiți și:

Luni
Joi
Sîmbătă

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s