huiduieli la Brussels, Severin rezista!


Pai nu? Pai da! Ce mai avea nevoie occidentul de la noi? De o confirmare ca suntem asa cum ne descriu: delasatori, corupti, lasi, cu morala dubioasa! Asa ca domnul Severin, in ciuda demiterilor din tot felul de comitete si comitii, a huiduielilor si cererilor exprese nu vrea sa demisioneze. Le arata el europenilor cum mladita romaneasca nu se rupe ci se mladie! Si apoi e obisnuit cum e la noi: orice magarie faci, te dai la fund 2-3 zile, maaaxim 2-3 saptamani si apoi, poti sa reapari, cu „imaginea” curatata pe la toate evenimentele, emisiunile … fara sa ti se intample chiar nimic. Ba chiar o pata asa, doua-trei-cinci-zece pe trecutul tau te fac sa arati mai uman, mai naturel, mai de-al nostru!

*

Toata clasa politica de la noi mi se pare cam la fel. Inutila, dubioasa, vicioasa, hrapareata (hulpava chiar), inculta. Nu mai inteleg de ce trebuie sa-i sponsorizam perpetuu din banii nostri, de ce ne agatam de un sistem care e perimat, uzat, incapabil, si care nu-si intelege nici macar 5% din indatoriri. Nici cei mai multi dintre noi nu le inteleg. Nu intelegem corect rolul si rostul politicului. Dat fiind hiatusul asta mare intre ce e si ce ar trebui sa fie, felul prost, nociv in care s-a inceput aceasta treaba, as renunta de tot la politic. La oamenii politici. Nu ne-au ajutat cu absolut nimic. Nu fac decat sa fure, sa ne faca de ras, sa se bata reciproc pe burta, si apoi, intre doua scobituri in nas, sa se intrebe lenes, cum si ce pot fura mai pe departe. Politica n-a mers niciodata prea bine aici, traditie n-avem, eu nu stiu ce principii stau la baza republicii actuale traim rau si pare ca n-avem niciun viitor …

*

De ce sa nu trecem noi la o republica democratica … administrativa? Fara politicieni, fara monarhi, fara dictatori? Cu guvernanti tehnocrati, cu ministri alesi exclusiv pe criterii de profesionalitate si excelenta in munca; cu presedinte demn, prezentabil si care musai – de exemplu – sa vorbeasca 3 limbi straine la perfectie? As vrea sa vad o doamna bine cu un doctorat obtinut la Oxford sa zicem, ministru. Sau un domn bine, cu studii aprofundate in management ca ministru al … educatiei. De ce nu renuntam de TOT la sistemul actual si nu-l inlocuim cu altul, care chiar sa functioneze?

La ce ne folosesc politicienii? Rareori am auzit mai mari idiotenii decat cele spuse de Titus Corlateanu aseara, in legatura cu razboiul din Libia si coalitia care a intervenit acolo, e clar ca nu intelege nimic sau daca intelege e pur si simplu pervers si vrea sa ne faca sa vedem lucrurile intr-un mod cat se poate de idiot. Fireste ca nu ma simt reprezentata de un presedinte care se coboara la nivelul unor ironii ieftine si care rade infundat si cand trebuie si cand nu. Dar nu ma simt „reprezentata” de niciunul din politicienii de azi, toti imi pari niste impostori ipocriti si periculosi, mai interesati de cat si cand o sa apara la teveu decat de ce si cum sa mai faca ca noua sa ne fie mai bine.

*

Nu am nicio incredere in ei. Nimeni nu are. Dar cel putin pe sticla, toti se prefac ca sistemul inca merge.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s