stirile Realitatea si stirile CNN


… sunt de pe doua planete diferite, in continuare. Antenele transmit din aceeasi „zona” cu Realitatea, doar ca la ei chiar nu ma uit decat rar. Cred ca groaznicul cutremur ne-a aruncat pe orbite ireconciliabile. Noi romanii pe dreapta, in Cosmos, lumea civilizata la stanga. Printre problemele secuilor sau ale Oanei si ale lui Pepe, pe eterna banda rosie de breaking news, breaking news, breaking news, Realitatea ne anunta ca reactorul nuclear de la Fukushima s-a topit. Gata. E clei, muci, piftie, ce mai! Tot ei stiu ca politia japoneza a estimat deja cam 10 000 de morti (zece mii).

*

CNN – ul a avut un interviu in direct cu purtatorul de cuvant al primului ministru nipon care a insistat, a INSISTAT, ca reactorul nu s-a topit. Au – normal dupa un cutremur care dupa ultimele lor estimari are de fapt 9 grade pe scara Richter – au probleme la centrala aceea nucleara; din cauza unei acumulari de hidrogen acoperisul uneia dintre cladirile construie deasupra reactoarelor a explodat (de aici si imaginile cu fum alb).

Japonezii, citati de cei de la CNN, nu stiu decat de vreo 1000 de morti si cred ca acest numar se va ridica in curand la aproximativ 1800. Vorbesc intr-adevar de 10 000 de „unaccounted” – un termen englezesc incomod de tradus in limba romana. Dar cum in engleza exista si variantele: dead (morti) si missing (disparuti), unaccounted nu poate fi tradus prin niciunul din cuvintele mentionate mai devreme (morti, disparuti). Unaccounted e un fel de „nu putem da socoteala despre”, „nu putem spune unde sunt”. Si asta desigur are un motiv foarte clar: zona respectiva a fost distrusa de tsunami.

*

Cum spuneam, pe banda rosie de breaking news care s-a lipit de fruntea ecranului Realitatii apar tot felul de stiri devastatoare, cutremuratoare. Romania traieste un fel de apocalipsa si e bine sa stim asta, ca nu cumva sa trecem pe langa ea, nestiutori, nepasatori.

Iri e enervat ca Moni face circ si vrea sa-si ia hainele de acasa; ii transmite prin intermediul foarte amabililor nostri ziaristi ca cele 78 de CD -uri si cartile despre sex pe care le-a uitat acasa i le trimite el miercuri, pana atunci sa nu mai faca tambalau pe la el pe la porti (care deja sunt doar ale lui, si nu mai sunt si ale ei desi divortul nu s-a pronuntat si e foarte-foarte la inceput), ca el s-a saturat de fitzele ei, si oricum nu-i acasa. Deh si fitzele se mai demodeaza. Trebuia sa stie sa faca fitze noi, sa-i tina dara atentia treaza. Oana e crizata ca Pepe i-a furat actele caselor; Pepe i-a transmis Oanei tot prin intermediul acestei benzi miraculoase de breaking news ca ii da si apartamentul lui numai sa taca d…… din gura. In Japonia „noastra” sunt 10 000 de morti si suntem in pragul unui cataclism nuclear. La noi e Apocalipsa Acum (mai ales ca si cuplurile astea intens mediatizate divorteaza, ceea ce inseamna ca vom avea un an cu adevarat malefic).

*

Restul lumii se ocupa cu alte chestii. De exemplu se pregateste de nunta (in Anglia), iar stirile nu-s despre o fosta „solista” la bara care divorteaza de un batranel obsedat sa faca senzatie la teveu cu scene si faze din ce in ce mai dubioase. Lumea musulmana se revolta, se reformeaza, incearca sa scape de dictatori si politicieni corupti – dar noua ce ne pasa?

*

pana si cancan-urile lumii civilizate, barfele cu iz de budoar sunt despre Paris Hilton sau Charlie Sheen ……… totusi, cred ca nu sufera comparatie.

*

Cum va spuneam, traim in universuri diferite.

*

Later edit

Breaking News: la gradina Icoanei s-au adus mai multe icoane facatoare de minuni. Credinciosii romani se roaga pentru japonezi:

Doamne, da undo la ce-ai facut, ca prea a iesit nasol!

2 gânduri despre „stirile Realitatea si stirile CNN

    • Nu esti singurul care gandeste asa, din pacate. Nu stiu cum au reusit sa ne „bage” asta in cap. Bineinteles ca se pot face multe, trebuie insa sa ne coalizam, sa ne solidarizam, sa fim „complici” daca vrei …

      Sa nu mai consideram revoltele, revolutiile demodate, sa nu dam vagul confort de azi pe sclavia si dezastrul de maine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s