suparai ieri un domn


spunandu-i sa mai inchida televizorul, sa nu se mai uite macar o luna la Realitatea si la prietenul MB si sa incerce in schimb sa caute informatii prin alte canale mass media. Crezand sincer ca-i dau un sfat bun, n-am observat imediat gradul lui de bulversare la auzul unor atari sugestii. N-am observat ca inima i-a inghetat, ca ochii i-au devenit sticlosi, ca pumnul i s-a strans spasmodic pe cureaua gentii in care si-a adus laptopul. Eu, nesimtitoarea de mine, imi spuneam mai departe teoria mea: „posturile astea TV nu ofera de fapt informatii, dezbaterile nu-s dezbateri ci un fel de talmes-balmes in care Moni si Iri se amesteca cu asumarea raspunderii pe noul cod al muncii, cu Pepe si Oana dar si cu marea descoperire legata de mita data prin vami; specialistii invitati sunt oameni platiti sa spuna ce doreste patronul; jurnalistii care lucreaza pe acolo au o singura placa si doar pe aia o pun de ani de zile deja, de fapt nu se mai pot numi jurnalisti, sunt niste simple goarne aservite … oamenii din spatele lor – adica Vantu, Voiculescu, Patriciu – chiar au facut bani jefuind en-gros aceasta tara, ruinand deopotriva tineri si batrani (pe Patriciu il puteti vedea in documentarul lui Solomon batandu-se satisfacut pe burta si spunand incantat de sine insusi: „M-am distrat in ultimii 20 de ani”. Il cred. A facut-o profitand de prostia noastra.), s.a.m.d.

– cum adica au o singura placa?

– pai asa. Daca se arde un reflector in studio de exemplu, sigur o sa-ti spuna un „specialist” de-al lor, 5 minute mai tarziu, ca Boc si Udrea sunt de vina.

– Asta e adevarul. Uite cate drepturi ne-au incalcat in ultimii ani … PDL-ul e un partid care trebuie aruncat la cosul de gunoi al istoriei!

– dupa parerea mea, toate partidele politice din RO ar trebui aruncate la cos. Aproape toti politicienii ar trebui sanctionati. Si drept sa-ti spun, primul pe care l-as arunca la cos, ar fi Iliescu …

– aaa, stai putin, ca eu am fost in Piata Universitatii cand au venit minerii si era sa mi-o iau …

– asa ca ai tras concluzia ca nu Iliescu i-a chemat?

– nu. Da. Nu, nu el a fost de vina. Si oricum Boc si Udrea au facut mult mai multe rele si uite cate drepturi ne-au incalcat in ultimii ani

…………

Discutia a deviat in absurd, bineinteles.

…………

Domnul a plecat efectiv si real cu spume in colturile gurii, spunandu-mi cat putea el de dispretuitor, in timp ce obrajii i se colorau in chip ciudat in albastru-vinetiu: „Lasa ca am discutat eu cu oameni competenti despre toate astea, nu cu una ca tine, si au spus la fel.”

…………..

N-am apucat sa-l mai intreb daca competentii erau din cei angajati de Realitatea si Antene. Si chiar m-am gandit cu mila ca i s-ar fi putut sa i sa faca rau dupa asa o discutie. Veninul care s-a revarsat in el prin pixelii teveului in care e ancorat se poate sa se fi spart si sa fi dat pe-afara. Of, cat de usor poti sa-i speli pe creieras pe unii din romanii nostri …..

………..

Sper ca n-a facut infarct pentru ca a auzit pe drum seara, ca cineva, una oares’care, are alta parere decat cea debitata unanim si fara argument de cele doua trusturi mass-media mai sus mentionate. Doamne … Doamne!

Anunțuri

2 gânduri despre „suparai ieri un domn

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s