noi nu mai credem in eroi (II)


La inmormantarea lui Vasile Paraschiv – cel mai autentic dizident roman, cel mai longeviv si cel mai activ dintre toti, la inaltimea caruia se ridica poate, doar Doina Cornea – au fost aproximativ 50 de persoane, si s-ar putea sa exagerez. S-ar putea sa exagerez pentru ca, sincer, imi era rusine sa-mi ridic privirile si sa ma uit in jur, nevenindu-mi sa cred cat de putina lume a venit. Adica familia, cati dizidenti au mai ramas in picioare si se mai pot deplasa,  Iulius Filip, Ana Blandiana si sotul, Doina Jela, Doru Braia si inca cativa. Niciun reprezentant al presei. NICIUNUL. Nicio camera de filmat (a facut cineva fotografii pentru familie). Toata ziua de ieri, Duminica 6 februarie, nu s-a dat nicio imagine, nicio stire pe niciun canal TV. Nici la televiziunea nationala.

*

O cunostinta mi-a spus ca a vazut un anunt laconic pe kroll-ul uneia dintre televiziunile comerciale, nu-si mai aminteste care (adica pe benzile alea care ruleaza in josul imaginii).

Mai sa fie! Intorc privirea roata si nu-mi vine sa cred! Unde-s Dinescu, Hurezeanu? Dizidentii nostri de carton vestiti? CTP-ul cu toata faima lui de intransigenta, de figura fara fisura, de caracter fara cusur, de probitate morala? Unde-au fost fatucele cu microfonu’ sa ne intrebe, sa-i intrebe de fapt, cum se simt intr-o asa ocazie?

*

Rusine tuturor jurnalistilor!

*

Dar …….. cel mai dureros! unde-au fost Romanii, cei pentru care Vasile Paraschiv s-a luptat toata viata lui??! Pentru care si-a sacrificat sanatatea, si-a pus in pericol viata lui si a familiei lui? Nimeni sa nu fi fost interesat, impresionat, miscat de efortul supraomenesc al acestui om? De altruismul lui si increderea de nezdruncinat ca are dreptate si ca dreptatea va izbandi pana la urma? Pentru cine s-a luptat Vasile Paraschiv? Si de ce?

*

ma gandeam cu oarecare dispret si groaza ca nu-l meritam, ca nu meritam nici macar o zi din viata lui.

*

Pentru ca noi nu mai credem in eroi 😦

Un gând despre „noi nu mai credem in eroi (II)

  1. Pingback: liste, liste | Laurailica's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s