triumful imaginatiei asupra ratiunii


ROXANA TE IUBESC DRAGOSTEA MARCHEAZA TRIUMFUL IMAGINATIEI ASUPRA RATIUNII –  e un statement pe care deja nu-l mai pot ignora. De ceva vreme sta scris, cu vopseala sau spray roz electrizant (pop art dar si street art, daca-mi permiteti asa hal de comparatii), cu majuscule pe zidul urat de beton, din spatele blocului meu. Deasupra numerelor de masini care marcheaza locurile de parcare. Nu l-a infrumusetat deloc, caci talentul literar aici nu s-a insotit cu cel tip graffitti, dar l-a facut interesant. Pe el, peretele, daca ati pierdut sirul. Si pe ea, Roxana. Si pe autor. Ca sa fie totul indubitabil si irefutabil, declaratia e repetata de 3 ori (ca un fel de pedeapsa: scrie de X ori „nu mai fac”). Incepe de pe la scara 2 si jumatate si se termina direct la scara 5 asa ca trag nadejde ca se adreseaza cuiva de pe la scara 3 si jumatate – 4.

*

Cum o vad in fiecare zi, nu ma pot opri sa ma intreb: cum arata persoana careia ii e destinata. Misterioasa Roxana, m-ai facut curioasa: ce fel de femeie esti? Ce fel de om poate provoca astfel de … exprimari publice, altminteri pline de talc si de oares’care ironie amara asumata vartos. Esti blonda, bruneta, roscata, vopsita, carunta? Ai mese, gene false, dispui de rezerve de botox si silicon? Il ai doar pe „vino-n-coa”, demodat dar natural? Esti adulata la fel de toti barbatii? Ii invarti pe degete? Traiesti pe o mare saltea de puf roz, exact aceeasi nuanta cu cea de pe perete si admiratorii tai iti cad pe rand la picioare gata sa te serveasca oricand? Oare te invidiez un pic? Oare cum as reactiona daca cineva mi-ar fi lasat mie un asemenea mesaj, pe care sa-l vad in fiecare zi a vietii mele, cand ma scobor din bloc ca dintr-un turn si ma intrept catre masina ce-mi tine loc de caleasca. Dar sunt eu in stare sa provoc asa … revelatii profunde?! Cineva enervant din interiorul mintii mele imi raspunde ca … mmnu. Dar as vrea? Mmmmm mmm mmm da mnu. Mda. Nu stiu. Sunt aproape indispusa cand ma aproprii de aceste concluzii.

*

Inca n-am pornit la cautat de informatii, de scotocit prin scarile vecine, de citit aviziere cu intretinerea de la 3, 4 si 5 ca sa vad unde-o sta Roxana, dar, daca nimeni nu se indura sa stearga extraordinara declaratie de acolo, simt ca intr-o zi am s-o fac.

*

Laura te iubesc dragostea marcheaza triumful imaginatiei asupra ratiunii (ma rog, cu majuscule, virgule si alta nuanta de roz. Daca se poate) … hmm, cum suna asta? Imi place? Mi-ar placea? Hm! Mda. Da. Nu. Mnunu. Da. Nu stiu. Dragostea marcheaza triumful imaginatiei asupra ratiunii … hmm … triumful imaginatiei asupra ratiunii

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s