televiziunea nu sanctifica!


in mod destul de ciudat romanii cred in oamenii care apar la televizor mai ceva ca intr-un Dumnezeu. De parca tubul ala catodic, pixelii si rezolutia te-ar auri si te-ar absolvi de toate pacatele.

Numai asa pot sa-mi explic socul resimtit de multi  la noul scandal inceput o data cu plangerea depusa impotriva lui Cristian Tabara de catre o minora care pretinde ca a fost molestata sexual de catre acesta.

– vaai, dar cum e posibil asa ceva??!! Un om ca el! Nuu, nu putem crede, precis fosta iubita e nebuna si geloasa!

*

precis?

*

Habar n-am ce-a fost acolo, nu stiu cine e vinovat si cine nu si nu despre asta vreau sa vorbesc. Sper ca macar o data politia (si justitia mai apoi) sa-si faca datoria – mai ales intr-un caz atat de grav – si sa cerceteze cu atentie si echidistanta, sanctionand intr-un final partea care a gresit. Ma uimeste totusi impresia  eronata pe care si-au facut-o toti romanii despre cei ce apar des pe micul ecran.

*

ca sa apari la televizor iti trebuie anumite … caracteristici. De pilda, capacitatea de a pretinde in fiecare dimineata ca esti pliiiiin de energie, bine dispus si fericit. Ca atat de prea plin ti-e sufletul incat le poti da si altora. Si asta indiferent de ce ti s-a intamplat ziua trecuta. Sau, trebuie sa raspandesti groaza si teroare, ura si dispret, de faci parte din grupul baietilor de bine de la Antene. Indiferent de opiniile si convingerile tale, tu, pe post trebuie sa sustii constant ce vor altii, chiar daca asta inseamna sa contrazici ce ai zis acum o luna. Cand iti spune sefu’ sa zambesti – zambesti, cand iti zice sa latri – latri. Ca altfel gata banutzu mult si papica buna, audientele si statutu’ de vedeta. Unele se fac vestite vanzandu-si trupul, altele si altii – sufletul si mintea. Nimic nu ne garanteaza ca indaratul fetelor zambitoare sau dimpotriva excesiv de incruntate si vexate de le TV nu se ascund cu totul alte persoane decat cele care ni se servesc contra cost abonament, in mod regulat.

*

Cu cat masca e mai desavarsita, cu atat poti ascunde mai multe in spatele  ei. Si apoi cand vezi, auzi si simti ca atatia oameni cred ca televiziunea te sanctifica, ce mai … incepi sa crezi ca poti face orice.

*

preferam in permanenta sa credem fara sa cercetam – asa cum ne indeamna doar biserica!!! – sa inghitim fara sa mestecam, sa privim fara sa cugetam.

De ce?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s