tzeapa din Pipera


… din nou despre tzeapa numita Pipera – cum am mai spus pe aici – cea mai mare tzeapa trasa bucurestenilor, nascuti sau facuti,  in ultimii 20 de ani. Tzeapa pe care si-au infipt-o singuri in vene si in conturi extaziati de fericire si importanta autodeclarata si asumata, umflati de aerul puturos al succesului gonflabil, hilar de nesocotiti …

Era o vreme, uau, imi amintesc, era o vremeee, cand daca n-aveai casa in Pipera sau macar un apartament mai micut, erai fraier rau nene. Erai luuzar de luuzar. Valorai cam cat un boschetar pentru ei, clasa aleasa sa culeaga roadele democratiei p(r)ost – decembriste. Caci doar baietii dashtepti si fetele descurcarete se puteau ridica in rang intr-o asa masura incat sa stea in Pipera. Erau o clasa aleasa ce nici n-avea atata rabdare cu tine, nimicule ce stateai in alt cartier – cat sa-ti traga o flegma-n cap.

*

– auzi, daca mai vrei sa te muti, vezi ca in Pipera, pe langa lac in sus, sunt niste case de vanzare, 360 mp construiti + 300 mp curte la 120 000 euro. Au dat faliment aia de le-au construit, incurcaturi cu bancile, intelegi, asa ca tre’ sa se scape repede de ele – imi zice deunăzi o prietena bine informata in domeniu.

M-am dus sa le vad desi stiam din start ca sunt sanse de 1 la 100 sa-mi placa. Si nu mi-au placut. Vazute de dinafara – pentru ca desi sunt de vanzare, portarul nu ne-a lasat inauntru – constructiile sunt greoaie, cu arhitectura urata, masiva, lipsita de gratie, fara un echilibru bun al volumelor, cu geamuri meschine, mici, case facute parca din ramasitele placilor prefabricate ale blocurilor comuniste. Presupun ca finisajele sunt pe masura – urate, chicioase, de proasta calitate. … Si bucata aia de cartier rezidential, era toata doar betoane, un peisaj arid si dezolant, peste care mai trecea din cand in cand cate un avion, in concluzie un loc demn de-un Lexus tunat ori de Q7 condus de o pipitza.

Adauga la asta aglomeratia din Pipera, faptul ca drumurile nu-s asfaltate si ca nici in urmatorii 10 ani n-o sa le asfalteze; ca nimic n-a fost gandit pe masura constructiilor care s-au facut; ca nu exista parcuri, locuri de joaca, locuri publice, trotuare, spatiu public, ce mai! nimic in afara bucatii de pamant pe care dai o gramada de bani … si ca majoritatea dasteptzilor de acolo au in loc de strada o alee pe care nu le incape noua varianta de BMW pe care si-au luat-o.  Ca nu e nimic frumos – n-am vazut in Pipera decat doua case care-mi plac – ca nu e nimic de vazut, de vizitat, ca o data mutat acolo chiar trebuie sa te incui in casa!!! pentru ca altundeva in apropiere n-ai unde sa te duci. Nu vei putea socializa cu nimeni, nici macar cu vecina enervanta de la doi, si daca te apuca o frica de singuratate sau mai stiu eu ce nevroza moderna n-ai decat sa-ti bagi capul in WC si sa tragi apa. S-ar putea oricum sa nu te îneci din cazua lipsei de presiune.  NU cred ca in timpul vietii mele acel cartier se va mai ridica vreodata mai mult decat ce e acum; si acum e mult. Daca lumea nu va cumpara restul caselor ramase nevandute, totul se va degrada incet – incet, pana la ruina cvasi-totala.

*

pai du-te sa le vezi si inaunutru – asta e o ocazie! cand o sa mai intalnesti asa ceva! Iti fac eu rost de un numar de telefon … Pai astea se vindeau ca painea calda cu 400 000 de mii euro in zilele bune!

*

Haida-de! Cat de prosti sa fi fost unii?

3 gânduri despre „tzeapa din Pipera

  1. ce e jos e şi … sus, ce e sus e şi jos, nu? Un principiu filozofic, spiritual, de bun simt – spune-i cum vrei – temeinic verificat de-a lungul veacurilor 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s