privirea obosita a barbatilor


N-am inteles niciodata la ce foloseste privirea obosita a barbatilor aflati in concediu cu nevestele. De ce trebuie ei sa priveasca la micul dejun cu inversunare in farfurie, intre mese in ziar, laptop sau telefon, la pranz intre verziturile din ciorba, si asa mai departe. De ce trebuie sa plece de la masa, inainte ca partenera sa fi terminat de mancat, eventual in timp ce ea duce lingura inspre gura, de ce nu pot astepta sa-si fumeze tigara dupa ultima imbucatura, de ce privirea plictisita, uzata si dezabuzata pe care o afiseaza. De ce, de ce, de ce? E naspa ca se afla cu partenerele lor in concediu? Mai bine n-ar fi venit? Asta vor sa transmita?

OK, am inteles, nu vreti sa fiti aici. Nevestele sunt naspa, plicticoase, suparatoare… si nu va mai intreb de ce v-ati insurat… Ca va prind 🙂

*

Si totusi, aproape nicio nevasta plictisita de micimea barbatului ei, relevata recent sau mai putin recent, pe care l-a luat pentru sicul borului de la palaria tip Justin Timbarlake si felul in care blugii i se asezau pe fund, n-o sa se comporte la fel.  O sa fie mai vie, mai prezenta, mai respectoasa, fie si doar pentru ca constientizeaza ca relatia ei s-a sfarsit si acum, in concediu, o conduce pe ultimul drum.

Reclame

3 gânduri despre „privirea obosita a barbatilor

  1. ‘ai ma Laura, ma dezamagesti…

    unu : nimeni nu se insoara stiind ce va urma (asa cu nimeni nu se marita stiind ce va urma);

    doi : priviri obosite au si ele

    in fine, e un discurs feminist scris de o femeie, deci minor intelegand prin asta ca un discurs misogin scris de un barbat e aidoma)

  2. „Si totusi, aproape nicio nevasta […] n-o sa se comporte la fel. O sa fie mai vie, mai prezenta, mai respectoasa”

    Wow, e o imagine noua pentru mine. Intotdeauna femeile in concediu mi-au parut mai acre decat sotii lor. Interesant ce vede fiecare…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s