ce ma mai ingrijoreaza


ma îngrijorează rapiditatea cu care se coagulează în anumite medii cercurile de ignoranţi. Cel mai răvăşitor spectacol este când aceştia se afla cumva la „o putere” (adică sunt măcar şefi de raion).  Este fantastic sa vezi cum, dacă doi de-aceeaşi categorie, grea prin ignoranta şi ne-potriveala ei cu locul în care sunt puşi sa-şi desfăşoare munca, dacă doi ajung pe posturi similare, vor trage nenumăraţi alţi ignoranţi înspre posturi de conducere lângă ei.

*

Si atunci sa te ţii ….! De avansat n-ai cum sa avansezi ca nu faci parte din liga lor. Te miros de la o posta ca eşti altceva; şi de-ai ajunge intre ei ai da un exemplu prost (adică foarte bun, dar prost pentru ei). Sa lucrezi eficient cu ei n-ai cum – au ajuns prin tactici, scheme, intrigi şi legături de rudenie unde sunt; habar n-au ce şi cum sa facă, în ce consta munca lor, ce are importanta din agenda de lucru şi ce nu … şi tocmai pentru ca nu se pricep, promovează docilitatea împinsă la absurd. Cei docili n-o sa le conteste autoritatea şi n-o sa le reproşeze ignoranta. Si mai apoi, lângă cei docili se simt în siguranţă; lângă un subaltern care mai ştie ceva, de obicei mai mult decât ei, se simt asa cum sunt, adică prost …

*

Am colegi (şi am avut întotdeauna) care funcţionează asa.

*

Acolo unde vezi cu mirare ca e promovat şi ţinut în palme un om mediocru, cauta în spatele lui sa vezi ce şef îl ignorant îl susţine.

*

Da, asta e un caz dificil – în care îţi vine sa protestezi cu greu. Vremurile-s naspa, din ce-o sa trăieşti dacă te dau afara?, îţi mai găseşti altceva de munca?, dacă o sa fie şi mai prost dincolo?, afacerile merg greu, nimic nu pare sa mai aibe succes. Dar tocmai managementul ignorant este problema, şi orice amânare sau închidere de ochi nu face decât sa mai câştige câteva ore, câteva zile, pana la falimentul total.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s