In care tip de societate traim?


(Un fel de introducere, preludiu, uvertura … punere în context, cum vreţi sa-i ziceţi)

… şi Oprah – pe care am ajuns s-o apreciez în comparaţie cu stupidele ei omoloage şi omologi romani – Oprah deci, zice:

– pai în seara asta o sa ne viziteze cel mai vestit cuplu din lume: doi  frumoşi, norocoşi, tineri, actori – deci faimoşi şi bogaţi, etc, etc, etc ………

Stai sa vezi ca-i bagă pe Brangelini îmi zic, chicotind,  şi ma aşez mai bine intre perne, într-o dispoziţie destul de rara de hlizit la bârfă tip televizor.

Bineînţeles ca Oprah – fata deşteaptă – mi-a înşelat aşteptările dar m-a surprins în chip plăcut.

Nu i-a invitat pe Brangelini. Nu ei sunt cei mai faimoşi, bogaţi, cunoscuţi, bla-bla-bla …. In schimb, pare-se ca aceasta poziţie e ocupata de:

Aishwarya Rai şi soţul ei Abhishek Bachchan …. who the f … are they?

*

Se pare ca mai exista o lume în afara celei din jurul blocului nostru.  Wow! Ce revelaţie! Ca Europa Unita e mare, plus America face multe dar nu cât India, China şi alte surate asiatice la un loc.  Într-un fel destabilizant pentru noi, nu bătrânul + noul continent sunt cele mai mari şi mai importante pe lume.  Deşi se împăunează şi îşi aroga în fel şi chip tot felul de titluri de glorie …. Nu NOI suntem majoritatea; în curând, după cum simţiţi, vedeţi şi auziţi nu vom mai face nici regulile.

Nu. Majoritatea e acolo, dincolo … într-un loc pe care dacă nu l-am vizitat nici nu ni-l putem imagina. Iar majoritatea oamenilor de pe glob au alţi idoli, alte icon-uri, alte principii de viata decât noi. Mănâncă altceva, asculta alta muzica, vad alte filme … şi se înamorează de alţi artisti.  Exista un alt fel de a trai; exista alternative sociale; alte istorii; alte tipuri de societăţi … altfel de zei, altfel de războaie. Da, şi în mic, alţi actori, alte filme, alte fete şi băieţi …

*

pai şi cum trăiesc ei?

– „Eu am locuit în casa părinţilor mei pana m-am măritat şi apoi m-am mutat în casa părinţilor lui”- ne povesteşte Ash în timp ce-şi tine soţul de mana (Ash e născuta în ’73 şi s-a măritat acu’ un an sau doi parca; este foarte bogata; sincer nu cred şi-a bătut vreodată capul cu creditul prima casa în speranţa ca-şi va lua o garsoniera amărâtă). La noi nici nu se pune problema sa faci altfel – continua ea zâmbind cald – noi nu ii îndepărtăm pe părinti de lângă noi când devenim maturi ci dimpotrivă, trăim cu toată familia sub acelaşi acoperiş: copii, părinti, bunici …

– Si cum e sa trăieşti cu soţul şi cu  părinţii lui în aceeaşi casa? – pune Oprah întrebarea care deja se formulase în mintea multora dintre noi.

– Dar cum e sa trăieşti fără? – răspunde soţul lui Ash sentenţios.

Reclame

3 gânduri despre „In care tip de societate traim?

  1. de acord. DAR ma intreb, in India parintii au aceeasi mentalitate de a-si baga coada si nasul unde nu le fiebe …. pai daca stai in casa lor poti sa le comentezi ca iti barfesc sotia(sau sotul)? e oala lor nu le poti spune sa nu-si vare nasul. nu e o generalizare dar sunt multe, multe cazuri in Romania cu parinti fara minte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s