De ce nu tine fiorul …


@cipistan

… de ce nu tine fiorul … dragostei? Ala, primu’? Pentru ca … nu trebuie sa tina? Pentru ca nu e făcut sa tina? Doar e cauzat mai degrabă de nelinişte, de neştiinţă, de nesiguranţă, toate cuplate cu o imagine ideala investita într-o persoana anume. O întâlnim pe X, îl întâlnim pe Y şi într-o situaţie anume, o / îl investim cu ceea ce ne dorim noi sa vedem în ea / el.

Or chestia asta nu tine. Pentru ca ştiţi … bla, bla … mai devreme sau mai târziu vom afla cum este persoana respectiva în realitate.

Fiorul nu e făcut sa tina. Dar dacă a dat norocul peste tine şi ai întâlnit iubirea adevărată, ei bine, n-avea nicio grija, fiorul acela va fi înlocuit de alte emoţii, va fi înlocuit de sentimente, de sentimente adevărate, durabile, vii, capabile sa te impresioneze mult mai mult.

Fiorul acela n-ar trebui sa fie mai mult decât un vânticel de primăvară, un ghiocel timid răsărit în gradina ta înaintea tuturor florilor.

Problema este ca rar cautam mai departe de acel fior. Ne oprim mereu acolo; experienţa noastră se limitează la atât şi ajungem sa credem ca aia e dragostea. Cautam sa retrăim cât mai des posibil acel tip de emoţie,  acel vânticel, acel imbold, acea senzaţie … ca şi cum ar fi singura posibila. Si suntem  frustraţi ca nu e mai multa.

Dar nu e asa.

Reclame

2 gânduri despre „De ce nu tine fiorul …

  1. In primul rand imi cer scuze pentru absenta.
    In al doilea rand apreciez si sunt magulit de faptul ca ai luat seama de sugestia mea si mi-ai dat un raspuns exclusivist.
    Si in al treilea rand legat de subiect. Mi-a placut mult prezentarea metaforica. Asa e, iubim intai un ghiocel, care se transforma intr-o brandusa, apoi un liliac parfumat si apoi nu mai avem rabdare si ne uitam direct la trandafirul sau orhideea din curtea vecina, crezand ca e mai frumoasa, dar…. de cele mai multe ori se usuca si ea. si apoi o luam de la capat.
    dar nimic nu mai e ca prima data.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s