Iluzia dragostei


… căci nu contează în ce realitate gri şi monotonă trăieşti, cît de sordidă ţi se pare viaţa, cît de neînsemnat rolul tău pe pămînt. Ajunge acel simplu şi firav fior al dragostei – măcar al speranţei că te poţi îndrăgosti – şi totul se va schimba în jurul tău.

Din secunda următoare poţi jura că ai trecut în altă piesă. Te înconjoară alte personaje – toate frumoase şi nobile, nemaipomeniţi cavaleri şi virtuoase domniţe – deşi toţi sînt împodobiţi cu chipurile de mai ieri. Dar azi parcă nu se mai poartă la fel … pînă şi decorul s-a schimbat. Blocurile-s mai frumoase, cerul mai albastru, drumu-i mai puţin prăfuit, gropile mai line.

Hei, prietene, las-o mai încet! – îi strigi unui şofer isteric ce adineauri te-ar fi făcut să-ţi scoţi măcar în imaginaţie bîta de baseball din portbagaj ca să-i crăpi plin de satisfacţie ţeasta. Muaaaah! Zbang! Zbang!

Eşti brusc mai bun, aproape inexplicabil, în tot ce faci, în tot ce eşti. Eşti chiar mai generos, şi tu te miri de unde a izvorît atîta generozitate – doar i-ai lăsat amărîtului ăluia viaţa când puteai să i-o iei c-o zvîcnire din muşchi.

Eşti semizeu de-acum. Ba, poţi mai mult, ei da, eşti zeu; ce dacă unul mai micuţ … vînticelul acela plăcut şi ispititor ţi-a umflat aripile pleoştite, ţi-a pus scînteie în ochi şi sînge în obraji.

Te priveşti în oglindă şi-ţi îndrepţi cocîrjeala nefirească ce a început să-ţi apară după gât de atîta privit în monitor. Brusc îţi găseşti o mimică mai cool, şi te şi socoteşti cam pe  cînd poţi s-o foloseşti … dar (deşi ai mai trecut prin asta) uiţi că ai … s-o uiţi pînă mai încolo.  Stânjeneala primilor fiori o să-ţi dea trac şi figura n-o să-ţi iasă şi cine mai ştie, doar Dumnezeu, dacă nu-i mai bine aşa.

O simplă privire, un banal surîs din partea cuiva, (cuiva anume), te face să-ţi înalţi capul plin de încântare precum un cocoş care a găsit un gard mai înalt de pe care să-şi cânte cucurugăria.

Si foiala aia de început, de nici tu nu ştii ce, şi agitaţia fără rost, şi aşteptarea încîntătoare, îmbătătoare … suspansul, emoţia neîmpărtăşită încă. Ah, ce poate fi mai bine, mai plăcut decît să te îndrăgosteşti ….

… măcar să ai iluzia asta.

Reclame

11 gânduri despre „Iluzia dragostei

  • Dragostea este cea mai frumoasă legătură între bărbat şi femeie. Sexul e o experienţă de instincte primare de care îţi aminteşti plăcut din când în când. Iubirea o retrăieşti cu toată fiinţa la fiecare atingere, la vederea lucrurilor comune, prinde viaţă cu fiecare mărunţiş valoros de care te împiedici şi care îţi aduce în gând imaginea şi surâsul ei/lui. Iubirea dăinuie peste ani şi învie ca în prima zi la vederea zâmbetului aşteptat. Ea îţi aprinde simţirea cu fiecare clipă, ceas şi răsărit de soare împărtăşit împreună.

 1. „Dar cand esti bine dispus? Cand esti indragostit. Sau cand tocmai ai raspuns unei intrebari grele. A fi tot timpul ca unul care e indragostit si care a inteles… Aceasta ar putea fi cheia bunei dispozitii si a credintei.” – Andrei Plesu – Jurnalul de la Tescani

  • My dear,

   Sa te îndrăgosteşti cu adevărat mi se pare la fel de greu cu a răspunde unei întrebări grele-grele-grele … din fizica sau cuantica sau inginerie genetica. De pilda, am aflat zilele trecute cum se numeşte (în engleza) particula care tine celulule corpului legate: laminin! Fotografia acestei enzime – ştie fratele Google unde e – m-a impresionat! Si totuşi … indragosteala … ma face mult mai fericita 🙂

 2. Felicitari, nota 10 pentru prezentarea …… fiorului.
  Intrebarea mea, si imi permit o sugestie pentru urmatorul tau material, de ce fiorul tine in marea majoritate a cazurilor asa putin? Am spus majoritatea ca sa nu par pesimist, de fapt as fi putut spune intotdeauna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s