turma si gripa porcina


E suficient sa deschizi televizorul şi sa te uiţi 5 minute pe un canal sau altul de ştiri şi o sa vezi cât de bine funcţionează în RO sistemul de turma.

Sunt 800 de oameni la coada la vaccin!

Sunt 1000 de oameni la coada la vaccin!

Pana mai ieri nu se vaccina nimeni … Pana n-a murit Toni Tecuceanu n-am crezut ca noua gripa e for real …

Daca întrebai pe cineva ce părere are despre vaccin sau dacă are de gând sa se vaccineze, ţi se răspundea iritat şi enervat: „Ce, vrei sa fac cancer? Sa facă ăştia experimente pe noi?” Nu cred ca am auzit vreodată alt argument. Si sincer, nici autorităţile nu ne-au dat nicio atenţie şi nici nu prea s-au chinuit sa ne explice ce şi cum si de ce. Sa ne potolească temerile. Deşi sunt autorităţi şi asta ar fi job-ul lor: sa ia măsuri, sa explice populaţiei, sa prevină un anumit tip de reacţie în masa, sa găsească argumente, etc … Ne tratează de fapt după cum ne purtam: ca o turma. Adică, nu-şi bat capu’ cu noi. Daca din întâmplare o parte din turma s-ar prăvăli într-o râpă, ca-n povestea moralizatoare cu oile, ar fi mai bine pentru ei. Oh, şi dacă bucata asta ar fi formata majoritar din pensionari, ar fi nemaipomenit.

Deci, revenind la tema, acu’ nu mai face nimeni cancer, vrem doar sa scăpăm cu viata din iarna asta!

Ca Toni Tecuceanu nu s-a dus 2 săptămâni la spital, ca a aşteptat (pe acelaşi sistem de turma, foooarte dezvoltat în lumea mass media) a aşteptat pana doamna cu coasa i-a bătut la uşa, nu ne mai spune nimeni. Mda, s-a bizuit pe faptul ca e tânăr … şi corpul lui o sa lupte cu boala. Alta „gaura” în reacţia autorităţilor: au spus slab şi vag şi de puţine ori ca bolile de genul asta ataca mai ales pe cei tineri …

Nu-i asa ca-i bine pentru ei ca ne comportam ca o turma docila, si extrem, extrem de previzibila?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s