Cine ne conduce


Pai, în … mare ne conduce cine ne conduce şi în … mic, Adicatelea, de ce va miraţi de cum se poarta, ce fac şi cine sunt parlamentarii, preşedintele, premierul, membrii guvernului? Dar şefii voştri? Directorul general – nah, giemu, ca sa fiu de bonton – ala cum e? E mai deştept? Aia de la marketing plus aia de la conta? Patronii? Administratorul scării? Ala de pe strada cu beamveu nou, cu vocea sforăitoare şi atitudine de ghiorlan?

Ati promovat mai mult şi mai ales calitatea oamenilor din jur sau i-aţi ales pe alte criterii? Ati angajat oameni talentaţi sau pe cine a venit primu’, pe varu’ Costel şi nepoata Tanta? Pe ala sau aia de-ţi aduce aminte de tine în tinereţe?  E şeful cel mai bun manager sau e unu care nici nu mai ştie cum a ajuns acolo? Acu’ pe criza asta, ia cele mai bune decizii? Are argumente sau argumentu’ principal e „c-asa am zis io”? Înţelegeţi ceva când vorbeşte? Găsiţi deciziile lui/ei  înţelepte, de bun simt? Înţelegeţi modul în care se avansează acolo unde lucraţi? Sunteţi în stare sa va coordonaţi cu vecinii de pe scara ca sa schimbaţi toate geamurile?

Merge afacerea bine pentru ca se face cu cap sau a mers bine pana acu’ ca si asa toate au mers …. iar acu’ a început sa scartie? A început patronu’ sa facă bani de la zero sau primul milion e la fel de înnegurat ca un cer înainte de furtuna?

Cine ne sunt conducătorii?

Toţi cei ce ne conduc. Asa cum i-am acceptat pe toţi, în mic, pe ăştia de lângă noi, sa lucram pentru ei, sa le dam dreptate când n-au, sa le adoptam părerile strâmbe, sa fim docili, sa nu comentam ………. asa au ajuns şi aia de sus la guvernare.

*

Si în aceeaşi logica, dacă am schimba aici jos, baza, temelia, liderul din micul nostru grup social, în scurt timp s-ar schimba şi aia de ne-au sictirit cu incompetenta lor congenitala.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s