Apel!


Vreau să vă semnalez un fapt extrem de îngrijorător! Din căte am observat în aceasta vară, în ultimul weekend inclusiv,  o mulţime de caşaloţi şi de balene au eşuat în staţiunile noastre de pe litoral, începînd de la Vama Veche pînă la Mamaia, trecînd prin 2 Mai, Eforie Nord şi Eforie Sud.

Răsturnaţi pe spate sub soarele arzător, aceştia se zbat între viață şi moarte, în chinuri groaznice,  scoţînd sunete puternice pentru lung timp, în special în timp ce se află în apropierea vreunui telefon mobil  (sunete ce aduc în mod ciudat cu „băăă”, „măăăă”, „nngg”, „nngg”, „aaalo, nu te aud băăă ca-s păă plajă”, „măi cumnatee, ce faci, măă? Nu vii la mareee??”, „Ia uite-o pe aia ce buuunăă e, băă. Iote-o ce se freacă de ăla! Uite ce-i face! Da’ ce te mai freci de ăla mă guriţă mă, cred că i s-a făcut cît un salam”),  sau cu rîgîiturile pe care scot unii după ingurgitarea unor doze mai mari sau mai mici de bere.

În mod foarte ciudat, probabil unic în lume, ca la noi la nimeni, cum ar zice unii de pe la TV, caşaloţii şi balenele au eşuat pe plajă în … familie! Daca i-aţi fi văzut pe micii caşaloţi şi micuţele balene cum se zbăteau şi alergau în jurul părinţilor care nu prea se mişcau din locul în care zăceau – desigur, conformaţia corpului şi înotătoarele firave care atârnau neputincioase pe lângă burţile masive nu le erau foarte de folos – şi fugeau înspre apa şi înapoi! Pasămite voiau să le arate părinţilor lor drumul înapoi înspre locurile de unde au venit! Ah, ce înduioşător! Părinții însa, de abia se puteau întoarce de pe o parte pe alta, sărmanii!

Semăna cu o încercare de sinucidere în masă.

De aceea, vreau sa fac un apel catre președinte, parlament, primul ministru, OMS si orice alte organizații interesate de salvarea balenelor și cașalotilor eșuati pe plajele României. Fie-vă mila de osînza lor!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s