Romania, tara lesurilor de animale


Cruzimea românilor faţă de animalele lor se vede în carnea sfârtecată ce se întinde de-a latu’  României, şi de-a lungu’, pe toate şoselele, fie ele naţionale, judeţene sau săteşti. Câteodată şi pe peticelele de autostradă. E cruzimea cu care sunt lovite şi înainte de asta e cruzimea cu care sunt abandonate, uitate, înfometate, hăituite, alungate.

Parcă am duce un război împotriva mâţelor şi a câinilor, parcă îi urâm din tot sufletul, parcă ne-au invadat şi acum trebuie să-i stârpim. Şi îi stârpim dând cu beamveu în ele.

România e ţara lesurilor de animale.

Nu am văzut niciunde în lume, nici măcar în Bulgaria, ceva asemănător. Doar aici, de cum treci graniţa, vezi şoseaua năclăita în sânge de căţel.

„Firea-r al naibii, da’ ştiţi ce cap tare au? Mi-au îndoit de tot bara din fata, vedeţi?”

Cum puteti trai asa?

Anunțuri

3 gânduri despre „Romania, tara lesurilor de animale

 1. este singurul articol demn de luat in seama… si cu care empatizez la maxim! restul… sa fim seriosi, usoare platitudini! n-am inteles niciodata de ce daca n-are omu’ talent si suficienta cunoastere si cultura, dar il chiunuie talentul si vrea sa-si vorbeasca de ce nu dechide un caiet dictando in care sa-si exerseze scrisul… si tine neaparat sa-si faca „blog”! care-i scopul ?!?

 2. tu ai carnet de conducere?
  eu era sa mor intr-un accident de masina din cauza unui caine care mi-a sarit in fata.
  bun, e emotionant banuiesc sa vezi „sange de catel” pe toate drumurile dar nu sunt de vina soferii pentru asta.
  nu stiu daca ai vazut o masina cu urmele unui impact chiar si cu o pisica – pisici care pur si simplu fug pe strada si in momentul in care vad o lumina intepenesc.
  nu cred ca e nimeni atat de idiot sa-si strice masina intrand in animale de nebun. chiar cel mai mic impact cu o pisica e garantat sa te lasa fara bara din fata sau fara faruri.

  n-ai vazut ‘lesuri’ afara pentru ca nu sunt atati caini pe drumuri si chair daca se intampla asa ceva, exista cei care se ocupa de drumuri si curatenie ca sa ii ia de acolo.

  asa ca… gandeste-te mai bine inainte sa scrii asa ceva.

 3. @ibn
  ai si n-ai dreptate. n-am auzit masina lovita de-o matza- am vazut pisica facuta praf de masina intotdeauna!
  am vazut animale mutilate pe sosea si lasate sa zaca acolo ca dom’ sofer era ocupat sa vorbeasca la mobil sau ca de obicei era foarte grabit!
  mai mult ca sigur nu-s nici 10 % soferi in ro care sa redica vitea c-au vazut un caine sau o pisica pe strada. hai sa fim seriosi!
  dar nico problema sunt si astea pacate. aviz amatorilor.
  ai dreptate cand te referi la nr animalelor de pe strazi comparativ cu Occidentul, dar iar nu-i vina bietelor animale tot chestie de educatie si civilizatie e!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s