exceptia devine normalitate


… când excepția devine normalitate … pai atunci e ca acum. Adică am ajuns sa trăim zilele alea. Pai și care-i excepția-normalitate? Pai simplu … la ce se uita lumea mai abitir si cu mai multa admirație invidioasa (pentru ca nu uitați! Invidia e bunaa, e bunaaa, e bunaaaaa!!!).

Moni se căsătorește cu Iri sub privirile invidioase („încă o data, repet” – vorba pleonastica a șefului meu, care e platit printre altele pentru calitatile lui scriitoricesti, „invidia e bunaa, e bunaaa, e bunaaaaa”)  a mii, zeci de mii de telespectatori; apoi da la facultate și intra cu brio (sic!!!!!!!!!!!).  In câțiva ani o sa-și dea masterul și apoi doctoratul (și, de ce nu, membra a academiei pana la 30 de ani??). Azi e mai ușor ca niciodată sa faci un master; o fosta colega care nu era în stare sa scrie un sfert de pagina (word) fără 3-4 greșeli, a luat cu brio un masterat în științele comunicării.

Pentru a deveni prezentatoare TV s-au introdus noi reguli, standarde. Întâi trebuie sa te dezbraci în vr’o 2-3-4 ziare, magazine, oricât de low ar fi. Apoi sa te bagi cu tam-tam în căsătoria vreunuia și sa-l desparți. E ușor. Ei de abia așteaptă sa fie despărțiți. Daca are și copil și îi lași fără tata, e cu atât mai bine. Cu cât e mai mare rahatu’ pe care-l faci cu atât cresc șansele de succes.

Pentru a deveni prezentator – formator de opinie (ați observat nu? femei formatoare de opinii nu prea … vedem. Cel puțin nu-s numite asa) e indicat sa-ți iei un laptop, pe care mai târziu, când te-ai lansat poți sa-l faci praf în direct ca oricum îți dau niște prosti altu’. In laptop sa ai multe failuri audio.  Se poarta formatoru’ de opinie artist complet: în afara sa citești pe prompter trebuie sa poți traduce în direct versurile unor șlagăre internaționale, sa dai probe despre condiția fizica cu un spagat ceva, niște bicepși, ori sa-ți lingi foarte bine și mult șefii în kur.

Pentru a ajunge manager la 30 de ani, cu neshte bani in cooont, in cazul in care nu ți i-a dat tac’tu ori nu ti-a facilitat el vreo afacere, e suficient sa te fi angajat in ultimii ani în vânzări sau la vreo banca. Acu’ e cam târziu ca e criza, daar … dacă ai fost dăshtept și ai făcut-o deja de câțiva ani, acum ai marele privilegiu de-a fi șef peste unii mai prosti decât tine. Da, da. Se fabrica unii și mai prosti deja. Ca sa fii șef azi, nu trebuie sa citești, sa te informezi prea mult, sa fii într-un fel, civilizat. E chiar indicat sa spui ca n-ai mai deschis o carte din liceu – ca sa se poată identifica aia mici cu tine – ori, varianta mai elevee asa, sa spui ca tu citești online. Treaba ta ce citești ca încă nimeni n-a reușit sa-i dea de cap internetului și p-acolo poți găsi orice.

Ca sa faaaci bani, nu-ți trebuie școala. Luați exemplu de la Becali, Borcea, Vanghelie. Trebuie doar sa-ti fi petrecut copilăria intre oi, la o margine de București.  Școala multa, cărțile din biblioteca, mai ales alea citite, te trag în jos. Atârna ca un balast în mintea ta si nu te lasă sa faci „afaceri” … ma rog, afaceri in stilul … acela … .  Cărțile alea citite au marele dezavantaj ca prind glas dom’le, după un timp, poți sa-ți închipui asa ceva? Si-ți vorbesc: „aia nu-i bine, aia nu-i frumos, nu se cade sa faci asa, nu se face …, sa furi e rău, e foarte rău, și sa umbli cu cioara vopsita e nasol, nu minți! nu delapida! nu fura! (statul nu suporta concurenta, cum ar zice cineva).

Poți fi vestit fara sa ai nimic in cap, sa nu te remarci cu nimic.

BREF: Caci bine zise o clasica in viata, pe numele ei de scena Sexy Braileanca: „In Romania, ca sa apari la televior trebuie sa spui numai prostii”.

Oh yeeeee …

2 gânduri despre „exceptia devine normalitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s