Niste piromani refulati …


BURN this thing!!!!

Auzind despre incendiul care a devorat celebrul bilding de lângă biserica Armeneasca m-a încercat un sentiment de profundă și luciferică satisfacție.

„Wooow … Bine c-a ars! Excelent! Ce bine! Păcat ca n-a ars de tot!”

… ma tot gândeam, ba chiar și  ziceam cu voce tare.  Mi-a părut sincer rău ca n-a ars de tot, că nu s-a prăbușit, că nu a devenit de nefolosit. „Mâna criminală” care ar fi pus focul (dacă a existat aşa ceva) a devenit pentru mine mâna salvatorului, a eroului necunoscut, a supermenului local, care, în sfârșit s-a născut! a venit! și care va face dreptate acolo unde legea nu se bagă (… de seamă).  Mi-a mijit în suflet și speranța că în viaţa nu toate relele vor rămâne nepedepsite.

„păi acolo nu era sediul Sanofi?”
„parc da”
„Păi aia e o firma mega responsabilă, de ce să-i vrei răul? Nu-ți pare rău de oamenii care lucrau acolo? Eu dacă aveam de ales între sediul acela și altele din zone mai proaste, alegeam să mă mut acolo.

„dacă era o firmă mega responsabilă nu alegea acea clădire ca sediu. Singura modalitate prin care putem lupta împotriva acestor plăgi care sufocă Bucureștiul este să le evităm, să nu le folosim, să le ignorăm. Să nu cumpărăm apartamente în clădirile construite în parcuri; să nu închiriem spaţii în clădiri ca cea de lângă biserica Armenească sau în cea care se construiește acum lângă catedrala catolică. Am putea face asta, stă în puterea noastră. Dacă n-o facem înseamnă că suntem niște nesimțiți”

P.S.: Câți dintre noi, dintre voi mai gândesc asa? Citiți articolașul lui Mircea TOMA din B 24 FUN:

„(…) Dar si eu cred ca nu toate incendiile sunt periculoase pentru sanatatea unui oras. Probabil ca suntem amandoi bolnavi. Niste piromani refulati. (…)”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s