Atitudini


De câte ori am stat pe la cozi diverse, mai ales după ’89, cozi absolut obligatorii, altfel nu stateam – cum ar fi la ambasade, pasapoarte sau ca si astazi, la biroul de constatari daune auto – am vazut, auzi, trait diverse incidente. Zic diverse, dar nu-i tocmai corect. Majoritatea incidentelor aveau o singura tema: unii fac orice si sar peste rand, se eschiveaza sa stea la coada si se cred mai smecheri, mai indreptatiti decat ceilalti.

Putini din cei prezenti sanctioneaza acest fapt. Deobicei se gaseste cate unu’ sau una care pe o voce gatuita de iritare comenteaza inutil in urma descurcaretului.

Astazi, „intreprinzatorul” era sa-i dea un branci serios posesorului de voce gatuita de iritare. Asta pentru ca el, descurcaretul, beneficia de multi muschi si cam tot atata grasime, era mai inalt si avea tricou mai mulat. Situatia mai tipica, mai  sablonarda decat asta nu puteam sa vad.

„Vezi poate ma împiedic de tine”

„Poate sun la politie” – răspundea vocea tot mai gâtuita și mai subțire.

„Daa? Ia suna. Pana atunci poate ma împiedic” – si mușchii + grăsimea se apropiau sugestiv de plapandul purtator de voce.

Acest dialog, care creștea in iritare si amenințare s-a prelungit nefiresc de mult într-o liniște totala. Ceilalți – aproximativ – 28 de bărbați si-au înfipt privirea în podea, deși pachetul de mușchi sarea peste rândul tuturor, în timp cele doua femei prezente (eu + alta) priveau cam stupefiate.

Bref: plăpândul a ieșit ca sa evite o storcire din greșeala; mușchiul ambulant, garnisit cu grasimuta a intrat peste rând.

Noi am început sa murmuram ceva abea după.

Nimeni n-a făcut nimic.

Cunosc argumentele, nu mi le mai spuneți, căci ma neliniștesc total (da’ de ce sa ma bag, sa-mi fac io probleme, da’ ce l-a apucat si pe asta sa comenteze, ia … sa vedem … ce rezolva, si ce-a rezolvat … etc, etc, etc).

Cocluzie: desi grupul prezent era mai puternic decat individul acela nesimtit si cretinoid, individul a impus legea lui – datorita indolentei si nepasarii generale.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s