Entry for June 02, 2009 Inteligenta colectiva


Asa cum se poate masura inteligenta fiecarei persoane, asa cum pot fi stabilite EQ si IQ-ul specific fiecaruia, tot asa cred ca ar fi extrem de sanatos sa poata fi stabilita si inteligenta colectiva – a unui grup, etnii sau a unei natiuni.

Daca s-ar face in mod corect, cred ca rezultatele ar da nastere la polemici violente si dezbateri furtunoase. Dar, posibil, ne-ar face sa gandim mai mult.

Unele indicii despre inteligenta colectiva a natiei noastre, se afla in rezultatele sondajului de opinie care ne spune ca, la urmatoarele alegeri euro – parlamentare, printre castigatori se vor afla cu siguranta: EBA, Becali si Vadim.

Trei Doamne … si toti trei, ne vor reprezenta interesele in parlamentul european. Mi-l si inchipui pe Becali incepand un discurs acolo:

„Io … pentru ca ma iubeste Dumnezeu, sii … pentru ca sunt foarte talentat si buuun, daaa, asaa, si pentru c-am facut pomeni muuulte …………. si pentru ca ma pricep la afaceri…..”

„…. si am avut multe succesuri ………..” – poate completa EBA …

Alegerile ne definesc destul de bine inteligenta, educatia, nivelul, spiritul. Nu ce spunem, nu ce purtam, nu cati bani avem sau nu in cont. Alegerile pe care le facem in permanenta. Criteriile dupa care facem aceste alegeri. Asta este inteligenta noastra colectiva. Rezultatele ei sunt conducatorii de azi … cei trei de mai devreme si toti restul. Chiar si pacea in care traim cu totii, noi cu ei si ei cu noi, spune multe despre inteligenta noastra colectiva. Ne plac acesti oameni … si ei … ne tolereaza pe noi.

:(((

P.S. Sau poate e posibil sa se masoare inteligenta colectiva; or sti mai bine sociologii … dar cred ca noua, romanilor, n-o sa ni se spuna asta niciodata. Preferam mitul conform caruia romanii sunt descurcareti, inteligenti si se pricep la toate. A, sunt si primitori.

Ma lasi 😦

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s