Entry for April 27, 2009 Despre ce …


Despre ce sa scriu azi? Despre care lucru grav pe care l-am vazut in ultima vreme? Despre care aspect al vietii sau al personalitatii unui om care m-a socat si surprins negativ? Sa scriu despre cauzele esecului uman in societate, in lume si in viata? Sa spun cam cum vad eu ca lumea nu s-a schimbat in ultimele 2-3000 de ani aproape de loc? Sa povestesc ( a cate oara veti auzi asta) despre conditia femeii in societatea romaneasca? Sa va spun ca am intalnit recent pe cineva care vede teatrul (si cinematografele) ca pe un loc frecventat de curtezane, gheise, ma rog, corvete de clasa mai buna care tin mortis sa se culturalizeze? Persoana care se crede perfecta sau oricum apropiata de perfectiune?

Sa povestesc despre cei ce au obsesia banului in forme extreme: ori sa-l vanture aiurea pe toate prostiile, fara rost, fara sens si fara a obtine vreo placere durabila, ori cei ce-l tezaurizeaza de dragul de a-l sti in banca, ori de-al privi sub saltea, avarii moderni, care se dezumanizeaza inainte de vreme, intr-o epoca a lejerului si tolerabilului, incapabili sa traiasca in afara poruncilor zeului lor, incredibil de asemanatori cu cei descrisi in romanele secolelor trecute?

Despre cine-i fata buna si cine nu – ma stric deja de ras – despre casnicie in viziunea unor tineri si despre relatii sentimentale?

Din nou despre lipsa de coloana vertebrala a femeilor, lipsa lor de respect fata de ele insele? Din nou despre puritate? Din nou despre cum vedem noi, romanii sexualitatea?

Si toate astea intr-o dimineata minunata, fructuoasa …. in timp ce astept sa inceapa o seara interesanta; toate astea dupa o dimineata insorita in care drumurile m-au purtat si printr-un parc minunat, o dimineata in care m-am simtit foarte bine, doar ceva mai ganditoare ca deobicei?

De ce nu gasesc nimic bun de spus? Nimic realmente pozitiv ….

Lasă un comentariu