Entry for April 22, 2009 Nu exista nu se poate


-si dupa sala unde mergi?
-Am treaba.
-Ce treaba?
-Treaba.
-Pot sa vin si eu?
-Nu.
-De ce?
-Nu se poate.
-Nu exista nu se poate.
-Cum adica nu exista nu se poate? Pur si simplu nu se poate.

Tipul se uita foarte zambaret si linistit la mine. E calm, stapan pe situatie. Il doare-n cot ca-l refuz in permanenta. Se foloseste de regulile bunului simt si ale politetii ca sa stea cu mine de vorba.

-Sa stii ca nu exista lucru facut de mana omului care sa nu poata fi desfacut. Mai devreme sau mai tarziu, azi sau peste un an, mai greu sau mai usor, pana la urma tot se desface. Important e sa-ti doresti.

Ma uit la el stupefiata. Nu pentru ca n-am mai auzit niciodata fraza asta ci pentru ca in sfarsit am inteles-o pe deplin. Asa cum apa roade pana si o stanca, cum sapa pana gaseste o crapatura si-si face loc pe acolo, pana stropul trece prin piatra si in sfarsit devine sovoi, asa si el. E genul care, daca-si doreste ceva, va sapa in permanenta, calm si netulburat. Asa se desfac mari iubiri si trainice casnicii (in contextul asta vorbeam); asa ajunge unul cu nevasta superba acasa sa umble cu o parasuta rascracanata si sleampata, de nu mai intelege nimeni ce-a fost in capul lui; asa cea mai frumoasa colega de la liceu/facultate se marita cu un ghertoi infumurat, care-o mai si inseala p-orma. Asa te corupi, asa te lasi, delasi, asa renunti. Asa te schimbi chiar in cel / cea pe care o detestai / il detestai mai demult. Asa renunti la principii, asa uiti de virtuti. Strop cu strop. Pe nesimtite. Pe negandite.

Pfiiii …. ce arma periculoasa!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s