Divizare …


Entry for March 30, 2009

(scris prin decembrie ….)

Într-un fel ciudat, când sunt acasă nu duc dorul oraşului, iar când sunt în oraş nu vreau sa merg acasă. Încet, încet ma divid în doua celule distincte, identice dar cu vieţi complet separate. Da, e un pas înainte, nu mai sunt euglena verde, am trecut chiar şi de stadiul de parameci.

Femeia din oraş e mondena si moderna, tine volanul cu o mana sigura, cu cealalta se tine de telefon si de barbatul de la capatul celalalt. Si el e in trafic, in alt colt de Bucuresti, tine de volan cu o mana si mai sigura decat a ei. Amandoi asculta acelasi post de radio, semn ca au preferinte comune. Petrec cateva ore pe zi impreuna, intre intalniri importante cu furnizori sau clienti. Vorbesc de copii, de ei, de dragoste. Isi fac complimente reciproc. Se alinta. Seara se despart – tot la telefon – si merg fiecare pe la casele lui.

Femeia de acasa e femeie de interior. Ceva intre plapand si rezistent. Usor de ranit dar mai greu de omorat. Poate parea comoda dar nu e. Emana caldura, dar cateodata nu stii de unde s-o iei. Pare pierduta intr-o nestiuta reverie … Iar daca te-ai obisnuit cu ea, o sa incepi sa crezi ca ti se cuvine atata atentie. Are hobbiuri multe si discuta lejer pe orice subiect. N-o vezi iesind in jungla de claxoane, afise, panouri publicitare, masini si gunoaie, mai ales umane, Si mai ales n-o vezi descurcandu-se acolo.

Si uite asa, orasul asta m-a taiat in doua, ma tem ca pe vecie ….

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s